Contador nauttii täysillä uransa viimeisestä kilpailuviikosta

Alberto Contador on Vueltan seuratuin pyöräilijä, vaikka ei olekaan kärkipaikassa kiinni. Kuva: Zennaro/Ansa

Alberto Contador on Vueltan seuratuin pyöräilijä, vaikka ei olekaan kärkipaikassa kiinni. Kuva: Zennaro/Ansa

Alberto Contador on sanonut haluavansa tulla muistetuksi hyökkäävänä ja aktiivisena kilpailijana, joka antoi aina kaikkensa.

Sunnuntainen Espanjan ympäriajon viidestoista etappi ainakin sopi kuvaan. Contador iski pitkässä loppunousussa ja oli pitkään irti muiden kärkiajajien joukosta. Lopulta Froome ja muut ajoivat irtiottoryhmän kiinni, eikä Contador pystynyt enää lopussa roikkumaan mukana. Hän putosi kokonaiskilpailun kahdeksannelta sijalta yhdeksänneksi.

‒ Halusin olla rohkea ja katsoa mitä tapahtuu, mutta Skylla on hyvin vahva ryhmä ja tilanne oli hankala. Tiesin, että isku oli riski, mutta halusin ottaa sen. En kadu ollenkaan, tämä on minun tapani kilpailla, Contador kertoi maanantain lehdistötilaisuudessa, jossa hän paitsi jutteli kilpailusta myös ehdotti palkkakattoa ammattipyöräilyyn.

Hän on kokonaiskilpailua johtavaa Chris Froomea jäljessä vajaat neljä minuuttia. Suurin osa erosta syntyi kolmantena kilpailupäivänä, kun Contador kärsi vatsavaivoista.

‒ Olen tyytyväinen, kun nautin Vueltasta omalla tavallani, lopputuloksesta riippumatta, sanoi Contador.

Contadorin ura päättyy sunnuntaina Madridissa, Espanjan ympäriajon päätteeksi. Hän on voittanut urallaan Espanjan ympäriajon kolmesti, Ranskan ja Italian Grand Tourit kahdesti. 34-vuotias espanjalainen on iloinen luopuessaan ammattiurheilun tiukan tiukoista vaatimuksista.

‒ Sunnuntain jälkeen voin syödä jamonia [espanjalainen kinkku/pekoni] aamupalaksi ja en käy joka päivä vaa’alla. Painoni nousee ja te vitsailette siitä, hyväntuulinen Contador kommentoi.

Sitä ennen Contador kuitenkin nauttii viimeisistä kilpailukilometreistään. Tiistaina vuorossa on aika-ajo, sitten vielä viisi etappia maaliin. Sunnuntainen iskuyritys ei varmasti jää Contadorin viimeiseksi.

- Outi Hytönen

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama