Škoda Maantiecupin kausi huipentuu Kankaanpäässä

Kuva: SPU

Kuva: SPU

Kankaanpäässä toisen kerran ajettavat Syysetapit huipentavat Škoda Maantiecupin kauden viikonloppuna.

Porin Tarmon yhteistyössä Kankaanpään Yrittäjien kanssa järjestämässä tapahtumassa ajetaan lauantaina tempo ja kortteliajo sekä sunnuntaina maantieajo. Maalisuora tulee olemaan koko viikonlopun Kankaanpään keskustassa torin läheisyydessä.

ŠKODA Maantiecupin kauden kokonaiskilpailun voitot ratkeavat Kankaanpäässä. Miesten kilpailussa tällä hetkellä esimerkiksi kärkikolmikko Samuel Pökälä, Trond Larsen ja Aimo Pyykkönen on toisistan 21 pisteen sisällä. Naisten cupissa kärkikolmikko Pia Pensaari, Minna-Maria Kangas ja Viivi Puskala ovat toisistaan vastaavasti 15 pisteen sisällä. Voitosta saa 30 pistettä, kakkossijasta 25 ja kolmossijasta 20, joten paljon on vielä pelissä monien kärkipään sijojen osalta.

Yksi kauden osakilpailuvoittajista on GIF-Chebicin Tommi Martikainen. Viime vuonna hän ei ollut mukana Syysetapeissa, tänä vuonna mies on innolla kolmen kilpailun koitoksessa mukana.

– Hyvä rupeama siinä on, perus Suomen viikonloppuetappeja. Viime vuosina tuollaisia on vähemmän tullut töiden vuoksi ajettua. Nuo ovat mahtavia kisoja, kehittäviä. Nuorille tuollainen viikonloppu on hyvä. Kympin tempo ja noin tunnin kortteli ovat hyviä, koska vauhti on kova. Kehittää eri tavalla, arvostettu pyöräilyvalmentaja vinkkaa nuorille pyöräilijöillekin.

MartikainenTommiLauriHeinoTommi Martikainen tykkää temposta. Kuva: Lauri Heino/SPU

Hänellä itsellään on selvä suosikki kolmikosta:

– Tempo, tietenkin! Olen tempomies. Se on ehdottomasti minulle se paras, ja se voi olla kokonaiskilpailunkin kannalta hyvin ratkaiseva. Korttelikisasta tulee varmasti kovavauhtinen, reitti oli viime vuonna urheilijoilta kertoman mukaan aika tekninen. Kova kisa tulee, ainakin tulemme joukkueena pitämään huolta, että vauhtia riittää, Martikainen sanoo.

Korttelietapin alle ajetaan Kultaisen kammen osakilpailu jossa kisaavat 10–16-vuotiaat tytöt ja pojat. Lisäksi lauantaina kortteliajon yhteydessä ajetaan Kids kriterium -tapahtuma, joka on kaikille lapsille avoin kahden kierroksen pyrähdys kortteliradalla.

Lisätietoja tapahtumasta ja lähtölistat Porin Tarmon sivuilta.

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama