Larsen ja Pensaari parhaita ŠKODA Maantiecupin finaalin avauspäivänä

Kova sade haittasi hieman kortteli-etapeilla, mutta Pia Pensaari oli jälleen iskussa (kuvassa edessä menevä). Kuva: Jari Birling

Kova sade haittasi hieman kortteli-etapeilla, mutta Pia Pensaari oli jälleen iskussa (kuvassa edessä menevä). Kuva: Jari Birling

Kankaanpään keskustan tori täyttyi lauantaina pyöräilijöistä, kun Syysetapit starttasivat tempo- ja kortteliajoilla.

Team Larunpyörä Cervélon Trond Larsen ja TVC:n Pia Pensaari veivät nimiinsä avauspäivän molemmat etapit ŠKODA Maantiecupin kauden huipentavissa finaaleissa.

 

 

Larsen vei nimiinsä tempo-etapin 0,6 sekunnin erolla GIF-Chebicin Tommi Martikaiseen.

- Tavoitteena oli ajaa tasaisesti ja se onnistui, Larsen totesi.

Kovavauhtisessa kortteliajossa miesten sarjassa maaliviivan ensimmäisenä ylitti Trond Larsen, toiseksi ajoi Jarkko Niemi GIF-Chebicistä, ja kolmannen paikan nappasi Jesse Uusiperhe samasta tiimistä.

. Sade haittasi ajoa, kun tulemme niin vauhdilla mutkiin. Kukaan ei kuitenkaan tainnut kaatua. Pääsin ennen viimeistä kierrosta pieneen irtiottoon ja ajoin viimeisen korttelin sitten itsekseni, Larsen kertoi.

Pensaari vei myös molemmat etapit

Naisten puolella cupin kokonaiskilpailua johtava Piia Pensaari, TVC, vei tänään nimiinsä molemmat etapit. Kova vesisade ei vaikuttanut Pensaaren mielestä paljoa kortteliajoon.

- Oli ehkä pientä hermoilua aluksi tiukissa kurveissa, mutta sitten ajo normalisoitui, Pensaari kertoi.

Maaliin naisten kisassa tuli samalla ajalla neljä ensimmäistä.

- Porukka pysyi hyvin kasassa. Kortteliajo oli nykivää ja rykivää, eikä siinä ollut paljon kohtia, joissa olisi voinut lähteä irtiottoon, Pensaari pohti.

Naisten korttelikisan toiseksi polki kokonaiskilpailussa toisena oleva Viivi Puskala, CCH ja kolmanneksi Rosa Törmänen, Team Toni & Toni.

Tempo-ajossa päivällä Pensaari taktikoi, ja säästeli voimiaan tarkoituksella alun pitkässä ja loivassa nousussa.

- Pystyin sitten nostamaan vauhdin alamäkeen kunnolla, ja se toimi tänään, Pensaari iloitsi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri