Chris Froome haluaa tavoitella jonain päivänä myös Italian ympäriajon voittoa

Kuva: Ciclismo Italia/Creative Commmons

Kuva: Ciclismo Italia/Creative Commmons

Chris Froome juhli uransa ensimmäistä Espanjan ympäriajon voittoa sunnuntaina Madridissa. Brittikuski kertoi, ettei voitto tullut helpolla.

Froome kertoi varmistuneensa voitosta vasta kolme kilometriä ennen lauantain Alto de l’Anglirun etapin maalia, vaikka hänen johtoasemansa ennen viimeistä vuorietappia oli yli puolitoista minuuttia.

Froome kertoi uskon olleen koetuksella pitkin kolmen viikon kiertuetta.

- Tämä oli todennäköisesti kovin ajamani Grand Tour. Joka päivä tapahtui jotain uutta. Minulla oli hyviä päiviä ja sitten olen maannut maassa verta vuotavana, ja luullen että kisani on ohi. Tämä on ollut vuoristorataa, täysin säälimätöntä. On helpotus päästä Madridiin, Froome kertoi Cyclinewsin mukaan.

Froome kertoi pitävänsä kuluvan kauden saavutuksiaan uransa kovimpina. Hän voitti ensin Ranskan ympäriajon ja sen jälkeen juhli Espanjan ympäriajon voittoa. Edellisen kerran samaan pystyi belgialainen Bernard Hinault vuonna 1978, mutta tuolloin Espanjan ympäriajo poljettiin ennen Ranskan ympäriajoa.

Froome on voittanut nyt neljä kertaa Ranskan ympäriajon ja Espanjan ympäriajon kerran. Monen mieleen nousi heti kysymys, yrittääkö hän voittaa myös Italian ympäriajon.

- Tässä vaiheessa on vielä liian aikaista sanoa mitään, mutta Giro on tullut mieleen. En tule sanomaan ei, olen avoimin mielin ensi kauden suhteen ja talven aikana laadin ensi kauden suunnitelman, mutta jonain vuonna tavoittelen Giron voittoa, Froome kertoi.

Hän kuitenkin jatkoi toteamalla, että uran viides Ranskan ympäriajon voitto olisi kova juttu, joten Froome panostanee jatkossakin Tourille. Tällä kaudella Froome nähtäneen vielä ensi viikolla poljettavissa maantiepyöräilyn MM-kilpailuissa Norjan Bergenissä

-Juho-Veikko Hytönen

Kaikki kolme suurta ympäriajoa voittaneet pyöräilijät
Eddy Merckx, Belgia
Bernard Hinault, Ranska
Jacques Anqueil, Ranska
Alberto Contador, Espanja
Felice Gimondi, Italia
Vincenzo Nibali, Italia

Premiumsport.fi

ulvang banneri