Italian ympäriajossa pahasti loukkaantunut Tanel Kangert tekee paluun pyöräkilpailuihin

Tanel Kangert on valmis Tartu Rattamaratonille. Kuva: Club Tartu Maraton

Tanel Kangert on valmis Tartu Rattamaratonille. Kuva: Club Tartu Maraton

Viron maantiepyöräilijöiden kärkinimiin kuuluva Tanel Kangert kilpailee tulevana viikonloppuna Tartu Rattamaraton -maastopyöräkilpailussa.

30-vuotias Kangert on kuntouttanut kesän ajan kättään hänen loukkaannuttuaan pahasti Italian ympäriajon 15:nnellä etapilla. Kangert törmäsi kovaa vauhtia liikenteenjakajassa olleeseen liikennemerkkiin, jota hän ei huomannut ollessaan muiden pyöräilijöiden taana.

Lähes neljän kuukauden tauon jälkeen Kangert on jälleen kykenevä pyöräilemään ja hän osallistuu kotimaansa suurimpaan ja maailman kolmanneksi suurimpaan maastopyöräilytapahtumaan.

- Ihmiset kysyvät käteni tilanteesta joka päivä. Vastaukseni on, että se tulee paremmaksi päivä päivältä, Kangert kertoi järjestäjien tiedotteessa.

- Kun katsoo kättäni, on vaikea käsittää kuinka paljon rautaa sen sisällä on. Lihasten voimataso on palautumassa, hän jatkoi.

Kangert on voittanut Tartu Rattarallin vuosina 2010 ja 2011, mutta ymmärrettävistä syistä tänä vuonna hän ei tavoittele maratonin voittoa. Hänellä riittää kuitenkin motivaatiota uran jatkoon. Hän haluaisi kuulua niiden urheilijoiden joukkoon, jotka tekevät loukkaantumisen jälkeen paluun huipulle entistä vahvempana.

- Tosin pelkään hieman, että menetetty aika on vienyt tasoani alaspäin. Toisaalta se tuntuu myös haasteelta, joka potkii eteenpäin, Kangert kertoi.

Astana-tallissa polkevan Kangertin tavoitteet on jo suunnattu ensi kauteen. Viikonloppuna hän polkee 89 kilometrin matkan, joka alkaa Otepäästä ja päättyy Elvaan.

Rattarallissa poljetaan myös 40 ja 21 kilometrin matkat sekä lasten tapahtuma. Viime vuonna Rattamaratonin tapahtmiin osallistui yli 7000 maastopyöräilijää.

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama