Chris Froome pitää Tom Dumoulinia ennakkosuosikkina Bergenin MM-aika-ajossa

Tom Dumoulin Italian ympäriajossa. Kuva: CorVos/Team Sunweb

Tom Dumoulin Italian ympäriajossa. Kuva: CorVos/Team Sunweb

Maantiepyöräilyn MM-kilpailujen keskiviikon ohjelmassa on miesten aika-ajo.

Matkaltaan 31,1 kilometrin aika-ajo on poikkeuksellisen lyhyt, mutta mäkinen, ja kilpailun maali sijaitsee 3,4 kilometriä pitkän Mount Flöyenin päällä. Nousun keskijyrkkyys on 9,1 prosenttia, joten reitti ei sovellu tasaiseen alustan tottuneille aika-ajomiehille.

Puhetta kilpailun edellä on aiheuttanut myös taktiikka. Pyöränvaihto aika-ajomallista maantiepyörään voi kannattaa loppunousun alla.

Kilpailun ennakkosuosikkeihin kuuluvat muun muassa Italian ympäriajon voittaja Tom Dumoulin sekä Ranskan ja Espanjan ympäriajon voittoja juhlinut Chris Froome. Dumoulin teki ratkaisevat erot kilpakumppaneihinsa Girossa pitkälti vahvoilla aika-ajoillaan. Froome näytti aika-ajokykyjään molemmissa tänä vuonna voittamissaan ympäriajoissa, mutta brittimies on myös vahva nousuissa, jota riittää keskiviikon reitillä.

Froome aikoo antaa kaikkensa

Yksi kysymysmerkki on se, millaisessa iskussa Froome on raskaan kesän jälkeen. Froome työntääkin ennakkosuosikin paineet hollantilaiselle Dumoulinille.

- Hän ei polkenut Vueltaa tai Touria ja luulen hänen keskittyneen ollakseen valmis täällä. Uskon hänen oleva suurin suosikki, Froome kertoi Cyclingnewsille sunnuntain joukkueaika-ajon jälkeen.

Froome ei aio stressata omasta jaksamisestaan, vaan odottaa innolla poikkeuksellista MM-aika-ajoa.

- Keskiviikkona minulla ei ole odotuksia, hyppään vain satulan päälle ja annan kaikkeni, hän jatkoi.

Froome luokittelee itsensä kilpailun haastajiin, jolla on kuitenkin mahdollisuudet pärjätä. 

Edellä mainitun kaksikon lisäksi kärkisijoja havittelevat muun muassa entiset aika-ajon maailmanmestarit Rui Costa (2013), Vasily Kirienka (2015) ja vuosi sitten Dohassa maailmanmestaruutta juhlinut Saksan Tony Martin. EM-kultaa Tanskassa elokuussa aika-ajossa juhli Belgian Victor Campernaerts, joka haluaa näyttää osaamisensa myös MM-tasolla.

Suomalaisväriä kilpailussa ei nähdä. Naapurimaiden edustajista kilpailussa polkevat Ruotsin Tobias Ludvigsson, Norjan Andreas Vangstad ja Edvald Boasson Hagen ja muun muassa Venäjän Ilnur Zakarin.

Miesten aika-ajo on alkanut kello 14 Suomen aikaa. Viimeiset miehet, näiden joukossa Froome ja Dumoulin, pääsevät radalle kello 18 jälkeen.

-Juho-Veikko Hytönen

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama