Tom Dumoulin polki aika-ajon maailmanmestariksi - polki Chris Froomen melkein kiinni

Tom Dumoulin Italian ympäriajossa. Kuva: CorVos/Team Sunweb

Tom Dumoulin Italian ympäriajossa. Kuva: CorVos/Team Sunweb

Tom Dumoulin oli vahvin maantiepyöräilyn MM-kilpailujen miesten aika-ajossa. Hollantilainen oli täysin omaa luokkaansa 31 kilometrin radalla, sillä hopeamitalisti Primoz Roglic jäi lähes minuutin verran.

Osa ajajista vaihtoi pyöräänsä ennen reilu kolme kilometriä ennen maalia sijainnutta loppunousua, mutta pyörän vaihtoa pitkään pohtinut Dumoulin polki samalla pyörällä loppuun asti.

- Olen yksi niistä ajajista, jotka pystyvät polkemaan ylämäkiä hyvin myös aika-ajopyörällä. Minulla ei ole vaikeuksia sen kanssa, joten uskon sen olleen oikea päätös, Dumoulin kertoi kilpailun jälkeen.

Dumoulin voitti pronssia vuonna 2014 MM-kisojen aika-ajosta. Hän tiesi olevansa yksi suosikeista ja myönsi, että sen vuoksi hänen oli vaikea pysyä rauhallisena. Fyysisesti hän kertoi päivän olleen erinomainen.

- Luulin, että tehomittarini oli rikki, kun se näytti niin korkeita lukemia, Dumoulin totesi.

Hollanti on näyttänyt ylivoimaansa Bergenissä, sillä Dumoulinin voiton lisäksi maa otti kaksoisvoiton tiistain naisten kilpailussa. Lisäksi Dumoulin juhli jo sunnuntaina joukkueaika-ajon maailmanmestaruutta.

Hopeaa kilpailussa otti Slovenian Primoz Roglic ja pronssille polki Chris Froome.

Erinomaisesti loppunousun polkenut Froome jäi Dumoulinille kilpailussa 1.21. Hän starttasi radalle puolitoista minuuttia voittajaa ennen, mikä tarkoittaa sitä, että Dumoulin tuli maaliin lähestulkoon heti Froomen perässä.

Bergenin MM-kilpailut jatkuvat loppuviikon ajan yhteislähtökilpailuilla. Naisten ja miesten startit ovat ohjelmassa viikonloppuna.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama