John Degenkolb sairaalaan – hengitystieongelmat vaivanneet koko syksyn

John Degenkolb. Kuva: Denimenchov08/CreativeCommons

John Degenkolb. Kuva: Denimenchov08/CreativeCommons

Saksalaispyöräilijä John Degenkolb joutuu sairaalaan. Asiasta tiedotti hänen tallinsa Trek – Segafredo.

 

Degenkolb on kärsinyt hengitystieongelmista jo pitkään. Espanjan ympäriajossa elokuun loppupuolella hän joutui keskeyttämään keuhkoputken tulehduksen takia jo neljän etapin jälkeen.

Hän palasi kilpailemaan syyskuussa, mutta viime viikonloppuna päättynyt Tanskan ympäriajo jäi häneltä kesken hengitys- ja terveysongelmien takia. 

Nyt hän menee sairaalaan perusteellisempiin tutkimuksiin.

- Viime kilpailuissa John on kärsinyt hengitysongelmista ja vakavista fyysisen vireen puutteesta, mikä on estänyt häntä polkemasta omalla tasollaan. Viikon aikana hänen kuntonsa ei ole juuri parantunut, joten päätimme, että hänen on käytävä tarkemmissa keuhkojen ja sydämen tutkimuksissa, kertoo Trek Segafredon lääkäri Jens Hinder tallin tiedotteessa.

Hinder lisäsi myös, että Degenkolb on tällä hetkellä hyvissä voimissa. Degenkolbin oli määrä osallistua maantiepyöräilyn MM-kisojen sunnuntain maantiekisan, mutta sairastumisten vuoksi hän joutui jättämään Bergenin kilpailut väliin.

Saksalainen olisi ollut yksi maantiekisan mitalikandidaateista sunnuntaina. Degenkolb on voittanut urallaan lukusia yhden päivän klassikkokilpailuja kuten Pariisi-Roubaixin ja Milano-San Remon vuonna 2015.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri