Jaakko Hänninen taisteli kärkisijoista loppuun asti U23-luokan MM-ajossa Bergenissä

Jaakko Hänninen. Kuva: Pyöräilyunioni

Jaakko Hänninen. Kuva: Pyöräilyunioni

Jaakko Hänninen ajoi vahvan kilpailun alle 23-vuotiaiden MM-maantieajossa Bergenissä ja taisteli kärkipäässä loppuun asti.

Kolme sekuntia voittajan jälkeen kolmossijan kirikamppailussa ratkoneessa porukassa maaliin tulleen Hännisen sijoitus oli 26:s. Suomalainen summaili kilpailuaan tyytyväisenä:

– Lähti aika levottomasti liikenteeseen. Satoi vettä, tie oli märkä ja liukas. Porukat otti alussa aika varovasti. Sitten lähti kontrolli-irtiotto, jota Norja alkoi kontrolloida. Siinä oli vähän iskua puoleen jos toiseen sen jälkeen, kun Norjan veto vähän levähti. Tie kun kuivui, vauhti alkoi kasvaa kisan aikana. Mäki oli siinä mielessä ratkaiseva, että ne, jotka jaksoivat ajaa ylös, pääsivät loppuun hyvin.

– Harmittaa, että lopussa missasin vähän kiriä. Lopussa kun tie kääntyili vähän oikealle ja vasemmalle, toiselta puolelta saattoi tulla joku, ja jäin vähän blokatuksi. Olen ihan tyytyväinen. Kiri jäi kyllä vähän hampaankoloon, mutta hyvä tulos kovassa seurassa, Hänninen sanoi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Kilpailun toinen suomalaisedustaja Joni Kanerva kaatui ja keskeytti.

Maailmanmestaruuteen polki Ranskan Bennoit Cosnefroy, joka kukisti loppukirissä Saksan Lennard Kamnan.

Alle 19-vuotiaiden naisten maantieajossa Viivi Puskala jatkoi vahvoja arvokisaesiintymisiään ja ajoi noin 90 osallistujan joukossa 28:nneksi.

– Ajo oli alusta lähtien isolla tyttöporukalla aika sekalaista niin kuin saattaa odottaa. Nousussa rupesi tippumaan porukkaa, ekan kerran se nousu mentiin aika rauhakseen. Kaupunkikierros meni joka kierroksella ihan hyvin. Tänään en pystynyt oikein putkelta ajamaan, oli voimaton olo. Kun iskettiin, en pystynyt yhtään vastaamaan. 28:s paikka ja 90 tyttöä viivalla, tyytyväinen olen kauden lopetukseen, mutta vähän pettynyt, Puskala sanoi.

Maailmanmestaruuden voitti Italian Elena Pirrone.

Tulokset

catlike mainos


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama