Latvialaiset hallitsivat maailman kolmanneksi suurinta maastopyörämaratonia Virossa

Martins Blums voitti Tartu Rattamaratonin sunnuntaina. Kuva: Ardo Säks

Martins Blums voitti Tartu Rattamaratonin sunnuntaina. Kuva: Ardo Säks

Viron suurin ja maailman kolmanneksi suurin maastopyörätapahtuma Tartu Rattamaraton liikutti Etelä-Viron metsäpoluilla jälleen suuren joukon ihmisiä. Viikonlopun eri tapahtumissa ja matkoilla polki kaikkiaan lähes 7600 maastopyöräilijää.

Yhteensä yli 2900 lasta pyörän päälle saaneen lauantain lastenmaratonin jälkeen sunnuntain päästartti kokosi Otepäähän 4689 maastopyöräilijää 89:n, 40:n ja 21:n kilometrin matkoille.

Edellisvuosien tavoin latvialaiset hallitsivat maastopyörämaratonin päämatkaa. Martins Blums ja Andzs Flaksis karkasivat jo 20 kilometrin ajon jälkeen. Virolainen Sven-Erik Ottender kykeni seuraamaan latvialaisia 30 kilometriä, mutta putosi sen jälkeen heidän kyydistään.

Blums kiri maanmiehestään voittoon loppusuoralla.

- Meillä oli jo ennen kilpailua suunnitelmana karata muilta. Onnistuimme siinä ja lähestyessämme maalia tiesin olevani vahvempi, kertoi voittaja Blums järjestäjien tiedotteessa.

TartuRattamaratonMiehetTop3Miesten kilpailun kolmen kärki. Kuva: Ardo Säks

Kolmas sija ratkesi viiden miehen loppukirissä. Kirin voittanut Viron Caspar Austa jäi kärkikaksikolle yli kolme ja puoli minuuttia.

Kangert palasi pyörän päälle

Italian ympäriajossa kaatunut maantiepyöräilijä Tanel Kangert palasi sairasloman jälkeen pyörän päälle. Hän sijoittui kilpailussa 37:nneksi. Astanassa polkeva Kangert oli maalikaupunki Elvassa vajaat 10 minuuttia voittajan jälkeen.

- Voittaessani vuosina 2010 ja 2011 tunne oli kevyempi. Mutta tänään tärkeintä oli saada varmuus siitä, että käsi antaa ajaa pyörällä, Kangert totesi järjestäjille maalissa.

TartuRattamaratonLapsetKaimoPunisteTartu Rattamaratonilla oli maastopyöräilymatkoja myös nuoremmille osanottajille. Kuva: Kaimo Puniste.

Naisten päämatkalla voittajaksi selvisi miesten kilpailun tavoin latvialainen, kun Katrina Jaunslaviete oli Viron Grete Steinburgia yli kolme minuuttia nopeampi.

Tartu Rattamaratonilla polki myös noin 30 suomalaista. 


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama