Jaakko Hänninen teki sopimuksen ranskalaistallin kanssa

Jaakko Hänninen Bergenin MM-kilpailuissa. Kuva: Pyöräilyunioni

Jaakko Hänninen Bergenin MM-kilpailuissa. Kuva: Pyöräilyunioni

Viikonloppuna Bergenissä päättyneissä maantiepyöräilyn MM-kilpailujen alle 23-vuotiaiden kilpailussa loistavasti ajanut Jaakko Hänninen siirtyy ensi kaudella ajamaan ranskalaiseen Team Probikeshop Saint-Etienne Loireen.

Asiasta kerrotaan muun muassa Hännisen suomalaisen pyöräilyseuran TWD-Länkenin sivuilla.

Kuluvalla kaudella Hänninen edusti niin ikään ranskalaista amatöörijoukkuetta AC Bisontinea, joka polki Ranskan 2. divisioonassa. Hänen uusi tallinsa polkee 1. divisioonassa.

- Tämä siirto on minulle mieluinen, tavoitteiden mukainen ja tähän vaiheeseen erittäin sopiva. Probikeshop Saint-Etienne Loire on joukkue, jolla on hyvä organisaatio, hyvä tausta sekä hyvä kilpailuohjelma. Olen kiitollinen tämän kauden joukkueelleni AC Bisontinelle. Se antoi minulle hyvän tilaisuuden kehittyä ja päästä sisälle ranskalaiseen pyöräilyyn ja ranskalaiseen elämään muutenkin, Hänninen toteaa TWD-Länkenin sivuilla.

Hänninen kertoo jutussa saaneensa useampia tarjouksia, mutta valintaa ei ollut vaikea tehdä. Hänen apunaan uralla ovat olleet ranskalaista pyöräilyä hyvin tuntevat Joona Laukka ja Jussi Veikkanen.

Team Probikeshop Saint-Etienne Loire on kehittänyt monista tallinsa ajajista ammattilaisia myöhemmin. Esimerkiksi Astanassa polkeva virolainen Tanel Kangert polki tallin väreissä ennen siirtymistä ammattilaiseksi.

Hänninen voitti kuluvan kauden aikana SM-kultaa alle 23-vuotiaiden maantieajossa ja aika-ajossa. Lisäksi hän voitti yleisen sarjan suomenmestaruuden kortteliajossa. Kesällä hän voitti myös kaksi kilpailua Ranskassa ja oli neljäs Baltic Chain Tourin etapilla Latviassa. Bergenin maantieajossa Hänninen oli 26:s U23-sarjassa. Hän tuli maaliin pääjoukossa, jossa ratkaistiin pronssimitali.

Suomessa Hänninen edustaa jatkossakin TWD-Länkeniä.

-Juho-Veikko Hytönen


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama