Ammattipyöräilijät saivat palkankorotuksen

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Naiset edelleen ilman minimipalkkaa.

Kansainvälinen pyöräilyunioni UCI on ilmoittanut, että kahdella korkeimmalla tasolla eli World Tour ja Pro Continental -tasolla polkevien miespyöräilijöiden minimipalkat nousevat. Edellisen kerran minimipalkkoja korotettiin vuonna 2013.

Ensi vuodesta lähtien World Tour -tasolla pyöräilevän ammattilaisen minimipalkka on 38 115 euroa vuodessa, joka tekee keskimäärin 3176,25 euroa kuukaudessa. Summa on vuositasolla yli 2000 euroa enemmän kuin tähän mennessä. Pro Continental -tason ajajille on maksettava vähintään 30 855 euroa vuodessa. Palkat nousevat tästä pari prosenttia vuodessa seuraavan kahden vuoden ajan. Uudesta sopimuksesta aletaan neuvotella vuonna 2020.

Ensimmäistä kautta ajaville ammattilaisille minimipalkat ovat hieman pienemmät. Kaikki palkat ovat vain minimipalkkoja, joten pyöräilijöille voidaan maksaa enemmänkin. Lisäksi pyöräilijät saavat erilaisia menestysbonuksia.

Uusi sopimus koskee ainoastaan World Tour- ja Pro Continental -talleja eli vajaata 1000 pyöräilijää. Naisten World Tour -talleissa pyöräilevillä ei ole edelleenkään minimipalkkaa.

-Juho-Veikko Hytönen

catlike mainos


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama