Ruotsalainen olympiavoittaja sairastui masennukseen

Jenny Rissveds. Kuva: Valentin Baat/Ruotsin pyöräilyliitto

Jenny Rissveds. Kuva: Valentin Baat/Ruotsin pyöräilyliitto

Maastopyöräilyn olympiavoittaja Jenny Rissvedsin kausi ylivoimaisen olympiakullan jälkeen on ollut painajaismainen.

Kestävyysurheilu.fi kirjoitti elokuussa Rissvedsin ja Ruotsin pyöräilyliiton välisestä sponsoririidasta, joka johti lopulta siihen, ettei olympiavoittaja polkenut lajin MM-kilpailuissa Australian Cairnsissa.

Riita johtui siitä, että pyöräilijän omat välinesponsorit olivat Ruotsin pyöräilyliiton välinesponsoreiden kilpailijoita.

Rissvedsin piti jatkaa kilpailukautta muissa kilpailuissa ja kauden päätös oli suunniteltu Sveitsin Luganoon viikonlopuksi Sveitsin maastopyöräilycupin päätökseen. Hänen nimensä löytyy lähtölistalta, muttei tuloksista.

Torstaina hän julkaisi kuvan Instagram-tilillään ja kuvan ohessa julkaistussa kirjoituksessaan hän selvensi omaa tilannettaan. Rissveds kertoo kärsivänsä masennuksesta.

- Kilpailupäivänä en saanut itseäni kasaan, jotta olisin voinut kilpailla. Jopa minulle itselleni on vaikea ymmärtää, mitä kehossa ja aivoissa tapahtuu masennuksen aikana. Tapahtuu sellaisia asioita, joita en voi itse ennustaa ja sellainen tilanne on päällä juuri nyt, minun on vain hyväksyttävä se tosiasia siihen asti, kunnes olen jälleen 100% terve, Rissveds kirjoitti.

Rissveds kertoi myös, että tällaisissa tilanteissa tärkeintä on saada iloa pienistä asioista. Niinpä hän julkaisi kuvan keväältä, jossa hän oli pyörälenkillä yhdessä veljensä kanssa valkovuokkojen keskellä.

Rissveds aikoo kertoa lisää sairaudestaan ja tilanteestaan Ruotsin TV4-kanavalla maanantaina.

 

 

 

 

-Juho-Veikko Hytönen

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri