Season Final toi neljä pyöräilylajia Helsingin Kivikkoon – pyöräilijät viihtyivät tapahtumassa

Sasu Halme (oik.) voitti cyclocross-startin Helsingin Kivikossa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sasu Halme (oik.) voitti cyclocross-startin Helsingin Kivikossa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Neljä pyöräilylajia kokoontuivat lauantaina Helsingin Kivikossa ensimmäistä kertaa Season Final -tapahtumaan, joka BMX Racingille on jo perinne vuodesta 2013 lähtien.

Trialin voittanut Aleksi Sulkanen, cyclocrossin voittanut Sasu Halme ja XCE:n voittanut Olli Miettinen viihtyivät tapahtumassa.

Sasu Halme nauttii kotimaisissa cyclocross-kisoissa päälajinsa maastopyöräilyn XCO-kisojen jälkeen.

- Aika fyysinen rata, oli löytynyt hyvin nousumetrejä, aika teknisiäkin kohtia, aika mutkainen rata. Kisa oli kova, kun siitä tekee kovan. Täytyyhän sitä kovaa ajaa alusta asti, vaikkei olisi kansainvälinen startti. Toivottavasti ensi viikolla pääsisin Viroon kisailemaan, Halme sanoi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Hän nauttii cyclocrossin kisoista pitkän kauden päätteeksi. Niin nautti myös XCE:n voittanut Olli Miettinen, joka kehui neljän lajin tapahtumaa.

- Jotain tämän kaltaista pyöräily kaipaa, Miettinen sanoi tyytyväisenä.

Hän nautti tapahtumasta urakoimalla.

- Ihan tiukkaa, kun välissä oli cyclocrossia. Maitohappojen kanssa on painittu. Rata tässä eliminatorissa oli pikkuisen pitkä, vähän jouduin jo passailemaan semmoiselle normaalin maastoajon tehoille sitä ajoa. Cyclocrossin SM-kisoissa Nokialla kolmen viikon päästä on syksyn päätähtäin, Miettinen sanoo.

Aleksi Sulkanen on yksi suomalaispyöräilijöistä, jolla arvokisat on vielä tällä kaudellakin edessä. Sulkanen kilpailee marraskuussa trialin MM-kisoissa.

- Oli ihan hyvä sää ja kaikki oli ihan jees. Ihan hyvä suoritus, vaikka tuo viimeinen este ei mennyt ekalla, mutta meni tokalla. Se oli ihan hyvä. Hieno tapahtuma. MM-kisoissa lähden hakemaan mahdollisimman hyvää tulosta ja katsotaan sitten, miten menee, Sulkanen sanoi.

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama