Lotta Lepistön talli vahvistuu ensi kaudella EM-hopeamitalistilla

Kuvituskuva. Kuva: Cervelo Bigla

Kuvituskuva. Kuva: Cervelo Bigla

Suomalaisen talli vahvistuu ensi kaudeksi aika-ajospesialisteilla.

Naisten maantiepyöräilyn ammattilaistalli Cervelo Bigla Pro Cycling Team tiedotti uudesta ajajastaan kaudelle 2018. Lotta Lepistö saa tallitoverikseen Ann-Sophie Duyckin, joka on voittanut Belgian aika-ajomestaruuden neljänä peräkkäisenä vuonna.

Duyck voitti elokuun alussa EM-hopeaa naisten maantiepyöräilyn aika-ajossa. Bergenin MM-kilpailuissa hän polki 16:nneksi. MM-maantiekilpailussa hän oli 29:s.
Tallin tiedotteessa Duyck kertoi pitävänsä siitä, että uudessa tallissa arvostetaan aika-ajoa erittäin korkealle.

- Tämä talli mahdollistaa pyöräilijän nousun huipputasolle. Talli on hyvin tasapainoinen, organisoitu ja siinä on ammattimainen ilmapiiri, Duyck kertoi tiedotteessa.

Kuluvalla kaudella hän edusti brittiläistä Drops-tallia. Belgialainen on iloinen siitä, että pääsee myös ajamaan yhdessä Asleigh Moolman Pasion kanssa samassa tallissa. Duyck ei aio keskittyä pelkkään aika-ajoon, vaan on mukana ennen kaikkea joukkueessa.

- Haluan auttaa tallia voittamaan kilpailuja. Haluan olla apuna kireissä, olla mukana irtiotossa, suojella kilpailun kokonaisjohdossa olevaa tallitoveria ja olla mukana joukueaika-ajoissa. Tärkeintä on, että me voitamme joukkueena, Duyck kertoi.

Tallin manageri Thomas Campana on tyytyväinen 30-vuotiaan belgialaisen päätökseen siirtyä Cervelo-Biglaan.

- Hän tulee polkemaan tärkeässä roolissa tuoden arvoa kunnianhimoisen porukkaamme samalla kun me tuemme häntä saavuttamaan potentiaalinsa urheilijana. Aika-ajo on meidän intohimomme ja se on tärkeä laji myös yhteistyökumppaneillemme. Ann-Sophie on erinomainen ajaja tällä matkalla, mutta häntä ei pidä aliarvioida myöskään yhteislähdöissä, Campana kertoi.

Aiemmin talli tiedotti myös muun muassa Claire Rosen sopimuksesta kaudelle 2018. Rose on Iso-Britannian hallitseva aika-ajon mestari.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri