Lepistö yhdeksäs loppupisteissä World Tourilla

Koppenburg ja Lepistö Kuva: Terhi Martikainen

Koppenburg ja Lepistö Kuva: Terhi Martikainen

Bergenin MM-kilpailuihin kautensa päättänyt Lotta Lepistö sijoittui naisten World Tourin loppupisteissä yhdeksänneksi. Uci rankingissa hän on sijalla kahdeksan. Kansainvälinen tulospalvelu PCS rankkasi hänet kuudenneksi.

Voittoja noormarkkulaiselle kertyi kuusi kappaletta ja palkintopallille hän nousi peräti kolmetoista kertaa. MM-kisoista tuomisina oli joukkueaika-ajon pronssimitali.

Helmikuussa alkanut kausi oli menestyksekäs, mutta poikkeuksellisen raskas, koska lepotauko edellisvuonna jäi erittäin lyhyeksi. Vielä marraskuussa Cervelo-Bigla tallin kuskeilla oli kilpailuja ajettavana.

Lepistö aikookin pitää nyt kunnollisen tauon pyöräilystä. Loppukaudesta vaivannutta selkää on alettu jo kuntouttamaan. Hoitolistalla on lisäksi kirurgin toimenpiteitä vaativat viisaudenhampaat, jotka ilmestyvät loppukesästä ja toinen niistä tulehtui.

- Hoidetaan nyt tuo selkä ja on vielä hoidettava hampaatkin samalla. Viisaudenhampaat olivat puhjenneet kylki edellä ja ne olisi pitänyt leikata heti, mutta oli pakko siirtää kauden jälkeen tehtäväksi. Toinen jo operoitiinkin alkuviikosta.

Pyörän päälle Lepistö aikoo mahdollisesti parin viikon päästä, jolloin Porissa ajetaan Tour De Pori, joka on maastopyöräilyn retkitapahtuma.

- Menen Poriin kavereita tapaamaan ja muistelemaan menneitä. Tämän tapahtuman olen ajanut aina, kun olen Porissa ollut. Ensimmäinen kerta taisi olla 13 vuotiaana.

Ensi kausi on kuitenkin jo mielessä ja vahvistukset yllättivät Lepistön iloisesti.

- Saimme talliin kaksi hyvää aika-ajajaa. Ensi vuonna joukkueajosta tavoitteena ei ole vähempää kuin voitto.

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri