Vincenzo Nibalille uran toinen Il Lombardian voitto

Vincenzo Nibali. Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Vincenzo Nibali. Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Bahrain-Meridan italialaistähti Vincenzo Nibali oli ykkönen maantiepyöräilyn syyskauden yhdessä arvostetuimmassa klassikkokilpailussa Il Lombardiassa eli Lombardian ympäriajossa. Voitto oli 32-vuotiaalle italialaiselle jo toinen. Edellinen ykköstila irtosi vuonna 2015.

Pohjois-Italiassa Bergamosta Comoon lauantaina ajettu 247 kilometriä pitkä kilpailu sisälsi viisi nousua. Kilpailun neljäs nousu, Colma di Sormano sisälsi kuitenkin paikoin jopa 27 prosenttista nousukulmaa.

Kilpailun ratkaisuhetket nähtiin vajaa 17 kilometriä ennen maalia sijainneessa Civiglion nousussa, kun Nibali irtosi pääjoukosta ja ajoi kiinni irti polkeneen FDJ:n Thibaut Pinotin.

Nibali sai tehtyä pienen eron Pinotiin nousun lopussa ja ero kasvoi sitä seuranneessa alamäessä. Lopulta Pinot ajettiin takaa kiinni ja hän oli kilpailun viides. Nibali ei päästänyt muita lähelleen ja hän saapui maaliin puolen minuutin voittomarginaalilla.

- Sain hyvin tukea tallilta ja olen ollut hyvässä kunnossa loppukaudesta, mutta kaikki pitivät minua ennakkosuosikkina, joten voittaminen ei ollut helppoa, Nibali kertoi.

NibaliVincenzoLombardiaFerrariLaPresse2Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Nibalin mukaan voitto oli helpotus. Hyvin sujunut kausi on tuonut monia hyviä tuloksia kuten Italian ympäriajon kolmannen sijan ja Espanjan ympäriajon kakkosijan. Siitä huolimatta hän ei ole onnistunut voittamaan yhtäkään merkittävää kilpailua. Ykköstilaa hän on juhlinut Kroatian ympäriajossa sekä etappivoittoa kertaalleen sekä Girossa että Vueltassa.

Kilpailun kakkoseksi polki viimeisessä mäessä piristynyt Quick-Step Floorsin Julian Alaphilippe. Kolmas oli Chris Froomen apuajajana Espanjan ympäriajossa kunnostautunut italialainen Gianni Moscon.

Top3LombardiaFerrariLaPresseKuva: Fabio Ferrari/La Presse

Van Avermaet World Tourin johdossa

Vuoden 2017 UCI World Tour, koostuu maantiepyöräilyn suurimmista kilpailuista ja Il Lombardian jälkeen ohjelmassa ovat enää ensi viikolla poljettava Presidential Tour of Turkey lokakuun lopussa kilpailtava Tour of Guanxi Kiinassa.

World Tourin kärjessä on kevään yhden päivän klassikkokilpailuissa erinomaisesti polkenut Greg Van Avermaet ennen Chris Froomea ja Tom Dumoulinia.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri