Jan Bakelants mursi Il Lombardian kaatumisessa seitsemän kylkiluuta ja lannenikamania – pyörä jäi puuhun lähes 4 metrin korkeuteen

Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Maantiepyöräilyn syksyn klassikkokilpailu Il Lombardia päättyi Vincenzo Nibalin voittoon, mutta lauantaipäivä Italiassa sisälsi vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Jyrkissä alamäissä pyöräilijän vauhti kasvaa kovaksi, ja mutkat yllättävät välillä kokeneetkin laskijat. Dan Martin kertoi Cyclingnewsin haastattelussa jo neljä vuotta sitten, että kilpailun raskaimman nousun Colma di Sormano laskuosuus on ammattipyöräilyn kenties vaarallisin alamäkiosuus.

Noin 50 kilometriä ennen maaliviivaa sijainneen Sormanon vaarallisuuden pääsi kokemaan muun muassa AG2R La Mondiale -tallin Jan Bakelants, joka loukkaantui vakavasti ajettuaan päin kaidetta ja lennettyään kaiteen takana olleeseen rotkoon. Pelastushenkilökunnalta kesti kauan saada 31-vuotias belgialainen turvallisesti ylös rotkosta ja sairaalaan.

 

 

 

 

Kolarin jäljiltä Bakelants mursi seitsemän kylkiluuta ja hänen kaksi lannenikamaansa murtui. Talli tiedotti hänen tilastaan sunnuntaina. Bakelants pysyy toistaiseksi vielä sairaalassa Comossa, mutta hän on ollut koko ajan tajuissaan eikä hengenvaaraa ole. Lannerangan vammoista ei ole vielä tarkempaa tietoa ja ne saattavat vaatia leikkaushoitoa,

Valokuvaaja Kristof Ramon oli lähistöllä, kun Bakelants kaatui. Ramon julkaisi twitterissä kuvan Bakelantsin pyörästä, joka oli lentänyt puuhun lähes neljän metrin korkeuteen. 

 

 

 

 

Täsmälleen samassa mutkassa rotkoon lensi myös Laurens de Plus (Quick-Step Floors), jonka hurja ilmalento tallentui myös tv-kameran kuviin. De Plus loukkasi oikean jalkansa, mutta tallin mukaan hän kotiutui sairaalasta sunnuntaina.

Samassa mutkassa ulos lensi myös Simone Petilli (UAE Team Emirates). Hän mursi muun muassa solisluunsa sekä sai päävammoja ja aivotärähdyksen.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri