Nibali: Froome ei olisi voittanut neljää Touria ilman Team Skyta

Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Vincenzo Nibali kertoo pyöräilysivusto Cyclingnewsin haastattelussa, että kannattaa ajatusta ammattipyöräilijöiden palkkakatosta. Hänen mukaansa se vähentäisi Team Skyn määräävää asemaa Grand Toureilla.

- Suurin tekijä minun ja Chris Froomen välillä Espanjan ympäriajossa oli hänen tallinsa vahvuus. Vaikka hänellä oli huono päivä, hänellä oli silti viisi tiimikaveria ympärillään. En usko, että Froome olisi voittanut Vueltaa ilman Skyta. En myöskään usko, että hän olisi voittanut Ranskan ympäriajoa neljä kertaa ilman yhtä hallitsevassa asemassa olevaa tallia.

Nibali päätti kautensa Lombardian ympäriajon voittoon viikko sitten. Hän sijoittui Italian ympäriajossa kolmanneksi ja oli Espanjan ympäriajon toinen heti Chris Froomen jälkeen.

- Emme ole koskaan nähneet Froomen lähtevän irtiottoon, kun matkaa on ollut 100 kilometriä jäljellä, kuten esimerkiksi Contador on tehnyt, koska hänen ei tarvitse. Hänellä on niin vahva tiimi, joka auttaa ja suojelee häntä, joten hän voi odottaa aina kunnes on enää kolme kilometriä jäljellä ja tehdä sitten liikkeensä, Nibali kertoo Cyclingnewsille.

Skyn valtava budjetti antaa heille mahdollisuuden rakentaa vahvan tiimin Froomen ympärille. Nibalin talli Bahrain-Merida on ilmoittanut vuoden 2017 budjetikseen 17 miljoonaa euroa. Sen sijaan Sky paljasti budjettinsa vuonna 2016 olleen 31 miljoonaa euroa.

- Kaikki urheilussa tietävät, että Sky on superjoukkue, ja heillä on 30 miljoonan euron budjetti, joten on loogista, että he myös käyttävät sitä. En ole kateellinen, mutta he vaikuttavat markkinoihin. Sky voi ottaa tiimiinsä maailman parhaimmat sprintterit ja mäkiajajat. Siksi mielestäni pitäisi olla rajoitettu, kuinka monta isoa nimeä yksi talli voi saada nimiinsä. Ja jotta joukkueet saataisiin tasavertaisempaan asemaan taloudellisesti, tarvitaan kenties palkkakattoa.

Nibali kertoo haastattelussa myös päättävänsä virallisesti ensi kauden tavoitteistaan vasta, kun on nähnyt ja analysoinut ensi kesän Italian ja Ranskan ympäriajojen reitit. Hän kuitenkin paljastaa Innsbruckin MM-kisojen kuuluvan tulevan kauden suunnitelmiin.

- Olen taistellut Contadoria vastaan vuosia ja nyt taistelen uutta sukupolvea vastaan. He tulevat kovaa, mutta minä jatkan taistelua. Aloitimme Bahrain-Merida joukkueen tyhjästä, mutta pääsimme läpi ensimmäisestä kaudesta melko hyvin ja voimme olla ylpeitä siitä mitä saavutimme, Nibali lisää.

Premiumsport.fi

ulvang banneri