Fabio Arun ensi kauden talli selvillä

Kuva: Zennaro/ANSA

Kuva: Zennaro/ANSA

Italialaispyöräilijä Fabio Aru polkee seuraavat kolme vuotta UAE Team Emirates -tallissa. Arun ja tallin sopimuksesta huhuttiin jo aiemmin kesän aikana, mutta tiistaina sopimus julkistettiin virallisesti.

Tähän asti 27-vuotias Aru on polkenut koko ammattilaisuransa Astana-tallissa, jonne hän siirtyi 22-vuotiaana. Emiratesissa ollaan luonnollisesti tyytyväisiä tähtiajajan saapumiseen. Tallipäällikkö Carlo Saronnin mukaan Arun hyveisiin kuuluu muitakin taitoja kuin kyky pyörittää ketjuja.

- Hän osaa virittää jännitystä faniensa keskuudessa, Saronni totesi tallin tiedotteessa.

- Hänen suorituksensa hyödyttävät meitä tallin imagon rakentamisessa ja hän tulee auttamaan meitä saavuttamaan tärkeitä kilpailullisia virstanpylväitä, pomo jatkoi.

Sardinian saarelta lähtöisin oleva Aru on myös tyytyväinen uuteen työnantajaansa.

- Kiitän tallia siitä luottamuksesta, joka minulle on osoitettu, toivon pystyväni täyttämään odotukset, Aru kertoi.

Arun uran merkittävin voitto on Espanjan ympäriajon ykköstila vuodelta 2015. Italian ympäriajossa hän on sijoittunut toiseksi vuonna 2015 ja kolmanneksi vuotta aiemmin. Kuluvana vuonna hän oli Ranskan ympäriajossa viides. Espanjan ympäriajossa hän oli 13:s simahdettuaan totaalisesti viimeistä edellisellä etapilla Anglirun nousussa.

Kuluvalla kaudella UAE Team Emirates -tallin kapteenina Ranskan ja Espanjan ympäriajoissa polki eteläafrikkalainen Louis Meintjes, joka otti kiertueilta sijat 8 ja 12. Arun talliin tulon odotetaan nostavan Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin rekisteröidyn tallin asemaa ja näkyvyyttä pyöräilyn World Tour-tasolla.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri