Laurila ja Halme jälleen cyclocrossin suomenmestareiksi

Susanna Laurila. Kuva: Jari Ollila

Susanna Laurila. Kuva: Jari Ollila

Cyclocrossin vuoden 2018 SM-mitaleista kisattiin sunnunstaina Nokialla.

Järjestäjät olivat rakentaneet keskusurheilukentän ympäristöön hienon ja monipuolisen radan, johon viimeaikaiset sääolosuhteet toivat oman lisämausteensa tehden radasta lajiin kuuluvasti paikoin mutaisen ja liukkaan. Olosuhteita kuvannee hyvin se, että kaikki, joilla oli kisassa mukana kaksi pyörää, myös käyttivät pyöränvaihtomahdollisuuden hyväkseen.

Pääsarjojen mestaruudet matkasivat tammikuussa ajettujen vuoden 2017 SM-kisojen tapaan CycloVisionin Sasu Halmeelle ja Lahden Pyöräilijöiden Susanna Laurilalle. Kesän maastokisoissa menestyneelle Halmeelle mestaruus oli kolmas ja aiemmin paremmin yhtenä maailman parhaista pyöräsuunnistajista tunnetulle Laurilalle toinen peräkkäinen.

HalmeSasuCyclocrossSMJariOllilaSasu Halme. Kuva: Jari Ollila

Miesten sarjassa himmeämmille mitaleille ajoivat TWD-Länkenin Jaakko Hänninen ja Oulu Triathlon&Cyclingin Juha Kangaskokko. Naisissa Kangaskokkojen perheeseen matkasi toinen mitali Suvin ajettua hopealle ja pronssille ajoi kaudelle 2018 junioreista naisten sarjaan siirtyvä CC Helsingin Viivi Puskala.

- Oli hieno voittaa kolmas peräkkäinen mestaruus, varsikin kun kisassa oli kovia vastuksia mukana. Sain ajettua tasaisia kierrosaikoja, eli kunto ei ole kadonnut kauden mittaan. Tähän on hyvä päättää tämä kausi ja pitää hiukan huilia ennen tulevaa harjoituskautta, kommentoi tyytyväinen Halme Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri