Kuitto voittoon ja Sohkanen kolmanneksi Viron cyclocross-cupin kilpailussa Suure-Jaanissa

Antti Kuitto maalissa. Kuva: Kristjan Kivistik

Antti Kuitto maalissa. Kuva: Kristjan Kivistik

Viron cyclocross-cupin viides osakilpailu ajettiin lauantaina pienessä Suure-Jaanin kylässä. Reitti oli erinomaisen hienolla paikalla kylän kirkon ympäristössä ja hyvin haasteellinen sekoitus mutaa, nurmikkoa, hiekkatietä, hiekkaa, asfalttia ja mukulakiveä.

Mielenkiintoisen reitin lisäksi kilpailijoita helli virkistävä vesisade ja hieman nollan yläpuolella oleva lämpötila. Onneksi nämä olosuhteet sopivat kuitenkin hyvin vaativiin olosuhteiseen erikoistuneille suomalaisille, joten Antti Kuitto ja Simo Sohkanen olivatkin yhtä suurta hymyä reittitutustumisen jälkeen.

Startti oli normaaliakin hermostuneempi ja hyviä sijoituksia haettiin vimmatusti ensimmäisen kierroksen alkupuolella, suomalaisten siirtyessä kuitenkin Sohkasen johdolla kärkeen hyvin nopeasti. Haasteellinen reitti venytti porukan pitkäksi letkaksi hyvin nopeasti ja ensimmäisen kierroksen loppupuolella kärkiporukkaan kuuluikin Sohkasen ja Kuiton lisäksi vain Viron Viljar Kuljus, joka Sohkasen kanssa johtopaikasta kamppaillessaan kaatui ja tippui suomalaisten vauhdista.

Tästä suomalaiset siirtyivät välittömästi tekemään eroa takaa-ajajiin vuorovedolla, kunnes toisella kierroksella Sohkasella alkoi tulla teknisiä ongelmia mudan tukkiessa polkimet aina jalkautumisten yhteydessä. Kuitto kiristi tässä vaiheessa hieman vauhtia, sai pienen eron ja seuraavalla kierroksella kisan nopeimman kierrosajan, saaden turvallisen välimatkan Sohkaseen ja Viron Jonas Maanurmeen. Loppuosan kilpailusta Kuitto ajoi kaluston toimivuutta varmistellen, Sohkasen kärsiessä poljinongelmista ja joutuen luovuttamaan toisen sijan Maanurmille. Kuitto ajoi lopulta selkeänä voittajana maaliin hyvällä erolla Viron Jonas Maanurmiin, Simo Sohkasen sijoittuessa kolmanneksi.

Jälleen kerran cyclocross osoitti moninaisen haastavuutensa kilpailulajina. Vaikka pyörät ja varusteet ovat huippuluokkaa, olosuhteet voivat aina aiheuttaa ongelmia, joihin ei voi ennalta vaikuttaa tai varautua. Fyysisesti olosuhteet soveltuivat tällä kertaa hienosti suomalaisille, olemmehan tottuneet kehnoihin sääolosuhteisiin ja reitin tekninen haastavuus oli myös vahvan maastopyöräilytaustan omaaville suomalaisille selkeä etu.

Viron cyclocross-cup jatkuu ensi viikonloppuna Narvassa

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri