Pyöräilijät Fuglsang ja Dideriksen sekä suunnistaja Alm ehdolla Tanskan vuoden urheilijaksi

Maja Alm tuuletti maailmanmestaruutta Viron MM-sprintissä. Kuva: Touho Häkkinen

Maja Alm tuuletti maailmanmestaruutta Viron MM-sprintissä. Kuva: Touho Häkkinen

Ensi vuonna tammikuun 6. päivä pidettävässä Tanskan urheilugaalassa valitaan vuoden urheilunimi (Årets Sportsnavn), joka on palkinto Tanskan vuoden parhaalle urheilijalle.

Tanskan urheiluliitto DIF on julkistanut 15 ehdokasta palkinnon saajaksi. Näiden ehdokkaiden joukossa on edustettuna 11 eri urheilulajia. Listalta löytyvät muun muassa maantiepyöräilijät Jakob Fuglsang ja Amalie Dideriksen, suunnistaja Maja Alm sekä soutajat Lærke Berg Rasmussen ja Christina Juhl Johansen.

Jakob Fulgsang voitti kuluneella kaudella muun muassa Criterium du Dauphine -etappiajon. Dideriksen otti MM-pronssia maantieajossa Bergenissä. Alm voitti sprinttisuunnistuksen maailmanmestaruuden ylivoimaisesti sekä hopeaa sprinttiviestistä ja pitkältä matkalta. Berg Rasmussen ja Juhl Johansen voittivat EM-hopeaa ja MM-pronssia soudun kaksikossa. 

Vuoden urheilijan valitsee seitsemän hengen tuomaristo, johon kuuluu maan urheilujohtajia, urheilutoimittajia ja muun muassa kulttuuriministeri Mette Bock. Urheilugaala Sport 2017 järjestelyistä vastaa Tanskan urheiluliitto sekä Jyllands Posten-lehti. Voittaja saa palkinnoksi maineen lisäksi 75 000 Tanskan kruunua, joka on noin 10 000 euroa.

DideriksenAmalieJesperSkovboelleAmalie Dideriksen voitti pronssia MM-maantieajossa Bergenin syyskuisissa kisoissa. Kuva: Jesper Skovbölle

Vuoden 2016 Tanskan urheilijaksi valittiin uimari Pernille Blume. Palkintoa on jaettu vuodesta 1991 asti ja sen ovat voittaneet muun muassa maantiepyöräilijä Bjarne Riis (1996), kestävyysjuoksija Wilson Kipketer (1997) ja triathlonisti Camilla Pedersen (2014).

Vuoden 2017 kaikki ehdokkaat ja aikaisempien vuosien voittajat voi käydä tarkistamassa Tanskan urheiluliiton sivuilta

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri