Strive FI 550x90px

MM-kisojen keskeytys oli Lotta Lepistölle valtava pettymys: ”Muistutan itselleni, että se oli vain yksi kilpailu”

Kuva: VeloFocus

Kuva: VeloFocus

Maantiepyöräilijä Lotta Lepistön kulunut kausi oli menestyksekäs, varsinkin jos sitä katsoo kokonaisuutena. Pyöräilytalli Cervélo Bigla julkaisi suomalaistähden haastattelun sivuillaan.

Lepistö kertoo vuoden sisältäneen vaihtelevia tilanteita. Keväällä hän kärsi sairasteluista ja loppukaudella 28-vuotias pyöräilijä paini selkäongelmien kanssa. Silti tulokset olivat kokonaisuudessaan parempia kuin koskaan aiemmin, vaikka vuoden 2016 MM-mitali jäi uusimatta Norjan Bergenissä syyskuussa.

Lepistö tietää olevansa kansainvälisesti kova nimi aina silloin, kun harjoittelu onnistuu.

– Valmistautuminen Gent Wevelgemiin ja Italian ympäriajoon oli täydellistä ja siksi onnistuin voittamaan. Vastaavasti olin erittäin pettynyt loppukauden MM-kisoissa, kun en onnistunut pysymään huipputasolla, mutta muistutan itselleni, että se oli vain yksi kilpailu, Lepistö kertoo.

Lepistö myöntää, että MM-kisojen keskeytys oli hirvittävä pettymys, josta selvittiin kyynelten kautta. Alkuun suomalainen ei halunnut miettiä koko asiaa, mutta lopulta hän kertoi käyneensä kisan ja siihen liittyneet tapahtumat läpi sekä valmentajansa että joukkueen kanssa. Erityisesti keskeytyshetki otti koville.

– Ajattelen aina ensin kaikkia muita, joukkueenjohtajaa autossa, huoltajia ja valmentajaani. Tuntui todella pahalta keskeyttää, Lepistö kertoo.

Voitot Belgiassa iso juttu

Kauden aikana Lepistö voitti kuusi kilpailua. Mukavimmat muistot ovat pyöräilyn suurmaasta Belgiasta, jossa hän voitti Gent Wevelgemin ja Dwars Door Vlaaderen -klassikkokilpailut maaliskuussa. Sen jälkeen suomalainen olikin hetken huomion keskipisteenä.

– Medianäkyvyys on siellä valtava etenkin kun voittaa Jolien D’Hooren, joka on paikallinen suuruus. Se oli iso juttu. Kilpailin Belgiassa urani ensimmäiset UCI-kilpailut vuonna 2008, joten tuntui hienolta voittaa nuo kilpailut. Etenkin kaksi kisaa peräjälkeen, Lepistö kertaa.

Lepistö kertoo, että kapteenina oleminen on asia, joka tulee oppimisen kautta. Hän on saanut kehuja tallikavereiltaan. Lepistö kertoo kehittyneensä vuosien aikana, edelleen löytyy parannettavaa.

– Opettelen vieläkin kommunikoimaan. Joskus olen turhan suorasukainen, ja välillä se on hyväkin. Tosin joskus pitäisi pystyä lukemaan tilannetta paremmin.

Lepistön mukaan pyöräily on joukkuelaji, jossa tallin jäsenillä pitäisi olla hauskaa.

– Tietenkin meidän pitää olla ammattimaisia, mutta meidän pitäisi olla myös iloisia ja pitää hauskaa. Pyöräily on hyvää oppia muutakin elämää varten, tämä tekee vahvemmaksi, Lepistö kertoo.

Lotta Lepistö on maailmanrankilla 11:s. Kuluvalla kaudella hän oli suurimmat maantiekilpailut käsittävällä UCI Women’s World Tourilla yhdeksäs.

-Juho-Veikko Hytönen

Lepistön haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan englanniksi Cervélo-Bigla -pyöräilytallin sivuilta

Premiumsport.fi

ulvang banneri