Pyöräilyunioni myönsi SM-kisoja ensi vuodelle – maantiekisat Noormarkussa

Miesten maantiekisan kärkikolmikko viime kesän Pudasjärven SM-kisoista. Kuvassa vasemmalta Trond Larsen, Matti Manninen ja Matti Helminen. Kuva: Ville-Pekka Reponen

Miesten maantiekisan kärkikolmikko viime kesän Pudasjärven SM-kisoista. Kuvassa vasemmalta Trond Larsen, Matti Manninen ja Matti Helminen. Kuva: Ville-Pekka Reponen

Suomen Pyöräilyunioni on myöntänyt SM-kilpailujen järjestämisoikeudet vuodelle 2018.

 

Ensi vuoden maantiepyöräilyn SM-kilpailut ovat 15.–17.6.2018 Noormarkussa.

Kilpailun järjestäjä Koiviston Isku on aktiivinen toimija kotimaisessa pyöräilytoiminnassa. Seura järjestää jo seitsemännet SM-kilpailunsa 2000-luvulla. Edellisen kerran Koiviston Isku on järjestänyt SM-kisat vuonna 2015, jolloin kamppailtiin kortteliajon mestaruuksista Reposaaressa.

Kilpailukeskuksena toimii Noormarkun Urheilutalo. Maantiereitti yhteislähtökilpailuissa on suurin piirtein sama kuin vuoden 2013 SM-kilpailussa, eli reitti kulkee Finpyyn ja Söörmarkun välisellä alueella. Aika-ajokilpailuissa reitti kulkee Laviantietä, josta ajetaan Palukselle ja Harjunpään suuntaan edestakaisena ajona.

SM-kilpailujen kilpailuluokat ovat alle 19-vuotiaat juniorit (N/M) ja alle 23-vuotiaat miesjuniorit sekä N/M-Eliteluokat sekä parapyöräilyluokat.
Lisäksi aika-ajokilpailuissa on joukkueille oma kilpailu.

- Toiveena on luonnollisesti, että kisat jäävät jokaisen mieleen ja nähtäisiin radalla kotimaan kärki. Uskon että kokemuksellamme saamme aikaan hyvät kisat. Rata on hiukan muuttunut viime kerrasta. Teknisesti se tulee olemaan erittäin tasainen, mutta tulee pieni lisäkierros ja noin 300 metrin sorapätkä", Koiviston Iskun puheenjohtaja Ilpo Kyllönen kertoo seuran tiedotteessa.

Suomen tämän hetken ykkösnimet maantiepyöräiln puolella, Lotta Lepistö ja Matti Manninen, voittivat mestaruudet samalla paikkakunnalla jo vuonna 2013 ja lähtevät myös ensi kesän kisoihin puolustavina mestareina. Manninen voitti tuolloin U23-sarjan mestaruuden. Miesten Elite-sarjan mestariksi polki Jussi Veikkanen.

- Vastaavia tilanteita ei ainakaan 2000-luvulla pyöräilyssä ole ollut ja harvinaista taitaa muissakin lajeissa olla osallistua kotikisoihin hallitsevana mestarina, Koiviston Iskun sihteeri Jari Wiksten huomauttaa.

Maantiepyöräilyn iSM-kisat (juniori- ja masterluokat) ovat 4.-5.8.2018 Jurvassa, jossa järjestävinä tahoina ovat Jurvan Voima ry sekä Jurvan Urheilijat ry.

Suomen Pyöräilyunioni on myöntänyt lisäksi Team Velocycling -seuralle maastopyöräilyn SM-kilpailut (XCO & XCE) 20–22.7.2018. Kilpailut ajetaan Liedossa. Lisäksi maastopyöräilyn maratonmatkan SM-kilpailut (XCM), järjestetään Pirkka MTB kisojen yhteydessä 30.9.2018 Tampereen Yrityksen järjestämänä.

Premiumsport.fi

ulvang banneri