Lotta Lepistö sijalla 75 brittilehden maailman parhaiden maantiepyöräilijöiden listalla – Tom Dumoulin ykkönen

Kuva: VeloFocus

Kuva: VeloFocus

Suomalaispyöräilijä noteerataan korkealle maailmalla.

 

Suomen ykkösmaantiepyöräilijä Lotta Lepistö sijoittui kuluvana vuonna kansainvälisen pyöräilyunionin UCI:n naisten World Tourilla yhdeksänneksi. Kilpailusarja sisälsi 20 merkittävintä naisten maantiepyöräilykilpailua maaliskuun ja syyskuun välillä. UCI:n maailmanrankilla Lepistö oli sijalla 11.

Maantiepyöräily on kestävyysjuoksun ohella maailman seuratuimpia kestävyysurheilulajeja ja lajin parhaista tehdään listauksia eri julkaisijoiden ja instanssien toimesta. Brittiläinen pyöräilylehti Cycling Weekly kokosi marraskuussa listan maailman 100 parhaasta maantiepyöräilijästä. Lepistö sijoittui tässä listauksessa sijalle 75.

Lepistön vahvuuksiksi lueteltiin muun muassa ”tappavan kova kiri”, jonka ansiosta hän voitti muun muassa Cresent Vargardan Ruotsissa ja Giro Rosan etapin Italiassa. Lehden kuvauksen mukaan Lepistöstä kasvoi vuoden aikana myös erinomainen kevätklassikkojen taituri hänen voittaessaan keväällä Dwars-Doors Vlaanderenin ja Gent-Wevelgemin vain muutaman päivän sisällä toisistaan.

DumoulinTomTeamSunwebTom Dumoulin tuuletti Italian ympäriajon voittoa Milanossa toukokuussa. Kuva: Team Sunweb

Listan ykköstilalle valittiin Italian ympäriajon voittaja Tom Dumoulin. Dumoulinin ykköstilaa perusteltiin Norjan Bergenissä käydyn maantiepyöräilyn MM-kilpailujen aika-ajon ylivoimaisella maailmanmestaruudella sekä etenkin sillä, että hollantilainen kykeni voittamaan Italian ympäriajon, vaikka moni tekijä puhui voittoa vastaan: Dumoulinin apumiehet olivat muita kärkitalleja heikompia ja hän kärsi kiertueen aikana vatsaongelmista.

Kaiken lisäksi Dumoulin menetti johtajan paitansa vielä viimeistä edellisellä etapilla Nairo Quintanalle, mutta Giron päättäneessä Milanon aika-ajossa hän riisti sen takaisin itselleen.

Listan kakkonen oli Anna Van Der Breggen ja kolmas Greg Van Avermaet. Neljänneksi sijoittui Chris Froome.

-Juho-Veikko Hytönen

Koko lista on katsottavissa Cycling Weeklyn sivuilta

Sijoilla 71-80 olevien ajajien esittelyyn pääsee suoraan tästä.

UCI:n World Tour ja rankinglistat

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri