Peter Sagan lahjoitti maailmanmestaripaidan ja pyörän paaville

Peter Sagan maailmanmestaripaidassa. Kuva: Brands Roberts

Peter Sagan maailmanmestaripaidassa. Kuva: Brands Roberts

Peter Sagan liikuttui paavin tapaamisesta ja kertoi uskonnollisuudestaan.

Slovakialainen kolminkertainen maantiepyöräilyn maailmanmestari vieraili Vatikaanissa perheensä kanssa.

Paavi Franciscus sai lahjaksi italialaisella Francesco-nimellään varustetun maailmanmestarin sateenkaaripaidan jäljennöksen ja Saganin pyörämerkin Specializedin pyörän, joka oli koristeltu Vatikaanin lipun kelta-valkoisin värein. Vierailusta kertoi Cyclingnews.

Sagan kehui paavia cooliksi tyypiksi.

‒ Mahdollisuus tavata paavi tulee eteen kerran elämässä, jos koskaan. Olen uskonnollinen, niin kuin perheenikin, joten olin hyvin iloinen, kun saatoin ottaa vanhempani Helenan ja Lubomirin mukaan, sanoi Sagan italialaiselle urheilulehdelle La Gazzetta dello Sportille vierailun jälkeen.

Vierailu oli sponsoreiden järjestämä, mutta Saganille sillä vaikutti olevan suuri merkitys.

‒ Paavi pyysi minua rukoilemaan puolestaan ja niin aion ehdottomasti tehdä. Paavi rukoilee meidän kaikkien puolesta, joten hän tarvitsee paljon energiaa ja sitä hän saa meidän kaikkien rukouksista, sanoi Sagan.

‒ Jumalaan uskominen voi antaa suunnan elämälle. Se voi auttaa hyvien asioiden näkemisessä vaikeina hetkinä. Usko muistuttaa, että muita on kohdeltava, kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan, hän jatkoi.

Vatikaani sattui Saganin matkan varrelle, kun hän lensi Australiasta Tour Down Under -kiertueen jälkeen takaisin Eurooppaan ja jatkoi Italiasta Espanjaan leireilemään Sierra Nevada -vuoristoon. Kausi alkoi hyvin, sillä Sagan nappasi Australiassa yhden etapin voiton. Erityisen kiitollinen huippupyöräilijä oli esikoislapsestaan Marlonista, joka nukkuu aina kun vanhemmatkin.

- Outi Hytönen

 

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri