Pensaari haastaa kovat ajajat MM-radalla

Kuva: SPU

Kuva: SPU

Ratapyöräilijä Piia Pensaari ajaa vajaan viikon kuluttua ratapyöräilyn MM-kilpailuissa Abeldoornissa Hollannissa. Kisat käydään 28.2.-4.3.2018.

- MM-kisoihin on valmistauduttu heti syksyn EM-kilpailujen jälkeen. Marraskuun alussa aavistelimme, että paikka MM-kisoihin toteutuu, Pensaari kertoo Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Virallisesti paikka maailmanmestaruuskilpailuihin vahvistui kaksi viikkoa sitten.

- Mutta pisteitä ei ole voinut ajaa enää marraskuun jälkeen, joten paikan pystyi päättelemään, kun olin saanut rankingissa sen verran hyvin pisteitä, hän jatkaa.

Pensaari on Kansainvälisen Pyöräilyliiton UCI:n rankingissa 3 km takaa-ajossa tällä hetkellä yhdestoista. Pensaaren kolmen kilometrin takaa-ajo on ohjelmassa MM-kisoissa lauantaina. Karsinta ajetaan aamupäivällä ja illan finaaliin pääsee neljä parasta.

Harjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Tehoja olen ajanut trainerilla ja Pirkkahallissa olen päässyt ajamaan juoksuradalla mukavasti. Suomessa ei oikein muuten radalla pääse ajamaan kuin juoksuradoilla, tamperelainen Pensaari toteaa.

- Kiitos Tampereen liikuntaviraston, että olemme päässeet pyöräilijätkin radalle kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Viimeisimmän kilpailun Pensaari on ajanut Minskissä, jossa sijoitus oli kahdeksastoista. Marraskuussa Manchesterin World Cupissa sijoitus oli viidestoista. Viime lokakuussa Berliinin EM-kilpailuissa Pensaari sijoittui 14:nneksi.

- MM-kilpailuissa voi olla mikä tahansa mahdollista. Nyt kun ei ole olympiavuosi, taso on kovempi. En lähde sijoitusta pohtimaan ennakkoon, vaan lähden ajamaan oman parhaani, hän vakuuttaa.

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri