GIRO9: Yates kasvatti etappivoitolla kokonaisjohtoaan – Froome ja Aru katkesivat loppunousun viimeisillä kilometreillä

Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Mitchelton-Scott -tallin Simon Yates kasvatti Italian ympäriajon kokonaisjohtoaan sunnuntain yhdeksännellä etapilla, jonka 225 kilometriä päättyi Gran Sasso D’Italian nousuun. Talli on huimassa vedossa, kun Esteban Chaves nousi kokonaiskilpailun kakkoseksi.

Etapin viimeinen 40 kilometriä edettiin tasaisen hivuttavaa nousua, joka oli paikoin erittäin jyrkkä. Sunnuntaipäivä oli lopulta Yatesin, jonka nykäisy viimeisellä kilometrillä oli liikaa muille. Aivan etappivoittajan tuntumassa maaliin saapuivat muun muassa Thibaut Pinot, Domenico Pozzovivo ja Esteban Chaves, mutta voittaja sai parhaat bonussekunnit.

- Etapin alussa mietin, että voitto on mahdollinen, jos irtiottoryhmä pystytään pitämään tarpeeksi lähellä. Mutta kun irtiottoryhmä lähestyi, lopussa oli vaikeampi tietää, miten tässä käy, Yates kertasi kilpailun jälkeen.

Etapin loppu sisälsi monia irtautumisyrityksiä, aktiivisin oli Giulio Ciccone, joka yritti irti peräti kolmesti. Myös Pinot ja Pozzovivo sekä Astana-talli kokeilivat voimiaan voitossa onnistumatta. Lukuiset rytminvaihdokset pakottivat kuitenkin Chris Froomen nöyrtymään. Skyn tähtiajaja jäi viimeisellä parilla kilometrillä peräti minuutin ja hänen kokonaistilanteensa näyttää heikolta. Saman kohtalon koki Fabio Aru, joka jäi vielä Froomelle seitsemän sekuntia.

Team Sunwebin Tom Dumoulin joutui niin ikään antautumaan kärkiryhmän vauhdista aivan lopussa tullen maaliin 12 sekuntia Yatesin perässä.

Kokonaistilanteessa Yatesin johto on nyt 32 sekuntia tallitoveri Esteban Chavesiin. Tom Dumoulin tippui sunnuntaina Chavesin taakse kolmanneksi 45 sekunnin päähän johtajasta. Neljäntenä ja viidentenä olevien Pinotin ja Pozzovivon ero on 57 sekuntia.

Maanantaina Italian ympäriajon ohjelmassa on toinen välipäivä. Giro jatkuu tiistaina 239 kilometrin etapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri