Strive FI 550x90px

GIRO11: Simon Yates on huippuvireessä! Jälleen etappivoitto ja lisää eroa kokonaiskilpailussa

Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Chris Froome jäi jälleen muille viimeisessä nousussa.

Italian ympäriajo jatkui Simon Yatesin komennossa, kun keskiviikkona poljettiin mäkietappi Keski-Italiassa.

Etappi oli pituudeltaan 156 kilometriä ja se sisälsi lukuisia lyhyitä, mutta täpäköitä mäkiä. Maali sijaitsi mäkisen Osimon kaupungin huipulla. Oli tiedossa, että kirimiehet ovat heikoilla ja että kokonaiskilpailun kannalta viimeisellä parilla kilometrillä voi olla merkitystä.

Irtiottoryhmän vahvimmat miehet olivat Alessandro De Marchi, Fausto Masnada ja Luis Leon Sanchez. Kolmikko ajettiin kiinni viisi kilometriä ennen maalia juuri ennen viimeistä edellistä mäkeä. Samaan aikaan jo yhden etappivoiton ottanut Tim Wellens sekä kevätklassikoissa kunnostautunut Zdnek Stybar irtautuivat pääjoukolta saaden kymmenen sekunnin eron. Taistelu etappivoitosta pisti mäessä pääjoukon riekaleiksi ja kokonaiskilpailun kärkiajajat joutuivat eri ryhmiin.

Yates väkevä viimeisessä nousussa

Wellens oli kaksikosta vahvempi, muttei riittävän vahva, kun pinkkipaita Simon Yates nappasi belgialaisen kiinni ja kiiruhti muilta karkuun kapeilla ylämäkeen vievällä mukulakivitiellä. Vain Tom Dumoulin pysyi näköetäisyydellä. Hollantilainen olikin aitiopaikalla seuraamassa, kun Yates otti jo toisen etappivoiton kuluvan Giron aikana. Dumoulin jäi Yatesille kaksi sekuntia. Etapin kolmas oli Davide Formolo. Seuraava ryhmä jäi kahdeksan sekuntia ja ilman bonussekunteja.

Yates kertoi tv-haastattelussa päättäneensä yrittää etappivoittoa, mikäli irtiottoryhmä saataisiin kiinni. Hän onnistui tavoitteessaan, kun muiden tallien miehet johtivat takaa-ajoa. Hän oli kuitenkin huolissaan siitä, että Dumoulin jäi vain pari sekuntia.

- Hänen vauhtinsa paranee kilpailun edetessä. Se ei ole minun kannaltani hyvä, Yates mietti.

Skyn Chris Froome jäi jo aiemmin takajoukkoihin ja tuli maaliin vasta 40 sekuntia voittajan perässä. Hän putosi kokonaiskilpailussa kymmenen parhaan ulkopuolelle.

Yates johtaa Italian ympäriajoa nyt 47 sekunnin erolla Tom Dumouliniin. Thibaut Pinot on kolmantena reilun minuutin päässä. Neljäntenä oleva Domenico Pozzovivo on 1.18 Yatesin perässä ja tämän jälkeen seuraavat ovat jo lähes parin minuutin päästä Mitchelton-Scott -tallin brittiajajasta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri