GIRO 16: Rohan Dennis nopein aika-ajossa, Yates piti roosapaidan

Rohan Dennis voitti 16. etapin aika-ajon. Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Rohan Dennis voitti 16. etapin aika-ajon. Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Italian ympäriajo jatkui välipäivän jälkeen 34,2 kilometrin pituisella aika-ajoetapilla.

Nopeimman ajan kellotti Rohan Dennis, joka juhli uransa ensimmäistä Italian ympäriajon etappivoittoa. Hänen voittoaikansa oli tasan 40 minuuttia.

Tony Martin oli toiseksi nopein ja Tom Dumoulin kolmas.
Kokonaiskilpailua johtava Simon Yates sai huokaista helpotuksesta. Aika-ajo oli hänelle etukäteen kiertueen haastavin etappi. Yates jäi voittajasta minuutin ja 37 sekuntia. Enemmän kiinnosti kuitenkin ero pahimpaan vastustajaan Dumouliniin: Yatesilla oli ennen aika-ajoa kokonaiskilpailussa etumatkaa 2:11. Aika-ajossa Yates oli minuutin ja 15 sekuntia Dumoulinia hitaampi. Näin ollen Yates sai pitää roosapaitansa ja lähtee viiteen viimeiseen kilpailupäivään 56 sekunnin johtomarginaalilla.

Domenico Pozzovivo säilytti kokonaiskilpailun kolmannen sijansa. Takana nousun kantaan teki kiertueella ailahtelevasti esiintynyt Chris Froome, joka on nyt neljäntenä sijoituttuaan aika-ajossa viidenneksi vain 35 sekuntia voittajasta. Pozzovivo ja Froome ovat Yatesia perässä yli kolme minuuttia.

Kokonaiskilpailun kärkikamppailusta pahimmin kyykkäsi Thibaut Pinot. Hän jäi voittajalle +3:19 ja putosi neljänneltä sijalta viidenneksi.

Tulokset

- Outi Hytönen

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri