Lepistön tiimille jälleen voitto

Ranskan vaativat pyöräilyolosuhteet sopivat hyvin Lotta Lepistön tiimille Cervelo Biglalle. Tiimi teki jälleen upean työn Grand Prix de Plumelec-Morbihan Dames – kilpailussa ja voittoon ajoi viime vuoden mestaruutta puolustanut Ashleigh Moolman-Pasio.

– Olen oikeastaan sanaton. Olimme tyttöjen kanssa niin yhtä. Tuntuu todella hyvältä, kun kaikki ovat tiimin suunnitelman takana ja tavoittelevat voittoa, ylisti Moolman-Pasio, joka voitti myös eilisen Ranskassa ajetun naisten Elite-sarjan kilpailun.

Erityismaininnan Moolman-Pasiolta saivat tallikaverit Cecilie Uttrup Ludwig sekä Lotta Lepistö, jotka ajoivat kärjessä ja tekivät vahvaa työtä.

– Hyvä tiimityöskentely ja oltiin kärjessä koko matka. Ajoimme aika kontrolloidusti koko matkan. Jalat loppuivat kesken joskus 90 kympin kohdalla, kun olin juuri ollut irtiotossakin. Hyvät tehot tuli tänään, Lepistö totesi.

Seuraavan kisan Cervelo Bigla ja Lepistö ajavat taas naisten world tourin kilpailussa Englannissa, OVO Energy Women´s Tour, kesäkuun 13. päivä alkaen.

Saarelainen pääjoukossa maaliin

Suomen naisten maajoukkue ajoi samassa kilpailussa kuin Cervelo Bigla. Sari Saarelainen ajoi hienosti maaliin pääjoukossa.

– Ajo tuntui ihan ok, vaikka hieman yskä vaivaa. Ihan hyvin pysyin pääporukassa, Saarelainen kertoi.

Mäkinen reitti koostui viidestä pitkästä kierroksesta (13,9 km) ja viidestä lyhyestä kierroksessa (7,7 km).

– Reitti oli sama kuin EM-kisoissa 2016. Se oli eilistä vaativampi fyysisesti, mutta tavallaan tylsempi, arvioi joukkueenjohtaja Juha Aintila.

Myös Antonia Gröndahl ajoi maaliin, vaikka mäkiosuudet olivatkin raskaita.

– Mäki ei oikein kulkenut, mutta onneksi pääsin maaliin, Gröndahl totesi.

Eilinen raskas "extreme" -ajo oli vienyt parhaan tehon Viivi Puskalalta, joka oli tällä reissulla ensimmäistä kertaa mukana näin kovatasoisessa kilpailussa. Hänet otettiinkin kierroksella kiinni, eikä hän täten ylittänyt maaliviivaa.

– Tänään oli vaikeampi päivä, kun oli fyysisempi reitti. Mutta hyvä reissu on ollut, että seuraavalla kerralla sitten tietää mitä odottaa, Puskala sanoi.

Rosa Törmäsellä oli vaikeuksia molemmissa Ranskan kisoissa, tänään hän keskeytti.

– Olen tyytyväinen joukkueen puolesta, meillä on hyvä joukkuehenki, Törmänen kehui.

Seuraavan kerran naisten maajoukkue kilpailee heinäkuussa.

Grand Prix de Plumelec-Morbihan Dames – tulokset

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri