Strive FI 550x90px

Tom Dumoulin polkee Ranskan ympäriajossa – mikä tahansa tulos on bonus Giron päälle

Tom Dumoulin polki yhden etapin ajan Italian ympäriajon johtajan paita päällään. Kuva: CorVos/Team Sunweb

Tom Dumoulin polki yhden etapin ajan Italian ympäriajon johtajan paita päällään. Kuva: CorVos/Team Sunweb

Puolitoista viikkoa sitten päättyneessä Italian ympäriajossa toiseksi sijoittunut Tom Dumoulin metsästää hyvää sijoitusta kokonaiskilpailussa myös Ranskan ympäriajossa.

Team Sunweb julkisti 12 ajajan listan, joiden joukosta lopullinen Ranskan ympäriajon joukkue valitaan. Hollantilaisajaja kertoi, että päätöstä Ranskan ympäriajoon osallistumisesta pohdittiin Italian ympäriajon päättymiseen saakka.

- Olen erittäin ylpeä siitä, mitä Girolla olemme saavuttaneet, ja pidän mitä tahansa Ranskan ympäriajossa saavuttamaani tulosta bonuksena tälle kaudelle, Dumoulin totesi tallinsa tiedotteessa.

Neljä kertaa aiemmin Tourille osallistunut Dumoulin ei siis aseta heinäkuulle tulostavoitteita eikä menestyspaineita.

- Kaksi Grand Touria peräjälkeen kokonaiskilpailun tulostavoite mielessä on uusi kokemus sekä minulle että tallille ja se antaa meille arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen, Dumoulin kertoi.

Hänen paras tuloksensa Ranskan ympäriajosta on kokonaiskilpailun 33:s sija vuodelta 2014. Kaksi vuotta sitten hän voitti kaksi etappia, mutta joutui keskeyttämään ympäriajon kaaduttuaan viimeistä edellisellä etapilla. Dumoulin tunnettiin puhtaasti hyvänä aika-ajajana vielä uransa alkuaikoina. Vuonna 2015  hän johti sensaatiomaisesti Espanjan ympäriajoa viimeiselle vuorietapille asti. Dumoulin kuitenkin katkesi täysin Madridin lähellä ja putosi kuudenneksi Fabio Arun voittaessa.

Vuosi sitten haastajan asemasta Italian ympäriajon voittanut Tom Dumoulin oli yksi ennakkosuosikeista tämän vuoden Girolla. Vaihtelevien tilanteiden jälkeen hän sijoittui lopulta toiseksi Chris Froomen takana. Froomen odotetaan myös polkevan heinäkuun 7. päivä käynnistyvässä Ranskan ympäriajossa.

Tällä hetkellä Dumoulin pitää kilpailutaukoa. Ennen Ranskan ympäriajoa ohjelmassa on vielä korkean paikan leiri Ranskassa ja Hollannin kansalliset mestaruuskilpailut.

-Juho-Veikko Hytönen

Strive FI 550x350px

Premiumsport.fi

ulvang banneri