Lepistö pääjoukossa maaliin Iso-Britannian kiertueen avausetapilla – etappivoittaja mursi solisluunsa vain kolme viikkoa sitten

Kuva: Suomen Pyöräily

Kuva: Suomen Pyöräily

Lotta Lepistö jatkoi kilpailukauttaan naisten UCI World Touriin kuuluvalla etappikilpailu Ovo Energy Women's Tourilla Iso-Britanniassa.

Avausetappina toiminut 130 kilometrin kilpailu päättyi massakiriin Southwoldin kaupunkiin. Kirin vahvin oli Mitcelton Scott -tallin Jolien D’hoore, joka teki voitollaan hämmästyttävän paluun pyöräilyn maailmankärkeen. Belgilainen mursi solisluunsa kolme viikkoa sitten ja vamma vaati leikkaushoitoa.

Keskiviikkona murtumasta ei ollut tietoakaan, kun hän sprinttasi voittoon Italian Marta Bastianellin (Cipollini Team) edellä. USA:n Coryn Rivera (Team Sunweb) oli kolmas.

Cervelo-Bigla -tallin Lotta Lepistö oli mukana pääjoukossa maaliin asti, mutta keskiviikkona suomalainen ei ollut mukana etapin voittokamppailussa. Lepistö oli maalissa sijalla 25 samalla ajalla voittajan kanssa. Kärkinaisten saamien hyvityssekuntien myötä Lepistö on kokonaiskilpailussa sijalla 25 kymmenen sekuntia D’Hooren takana.

Viiden etapin kilpailu ratkeaa sunnuntaina. Torstaina poljetaan 145 kilometrinen etappi.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri