Strive FI 550x90px

Järjestäjäorganisaatio haluaa estää Chris Froomen osallistumisen Tour de Francelle

Chris Froome. Kuva: denismenchov/Creative Commons

Chris Froome. Kuva: denismenchov/Creative Commons

Ranskan ympäriajon pääorganisaatio ASO lähetti Froomen tallille Team Skylle sähköpostia, jossa kerrottiin, ettei Froome ole tervetullut mukaan kilpailuun.

Nelinkertainen Tourin voittaja ja toukokuussa Italian ympäriajon voittanut Chris Froome kuuluu lauantaina alkavan Ranskan ympäriajon voittajasuosikkeihin. Espanjan ympäriajon yhteydessä 2017 annetun positiivisen dopingnäytteen epäselvyyksien vuoksi Froome ei kuitenkaan kaikkien mielestä ole toivottu kilpailija Tourilla.

Froome antoi positiivisen näytteen salbutamolista. Hänellä on vielä mahdollisuus todistaa, että pitoisuus johtuu elimistön poikkeavasta reaktiosta pitkän kiertueen aikana, eikä hän ole käyttänyt astmalääkettä yli sallitun määrän. Niinpä tuomiota positiivisesta näytteestä ei edelleenkään ole langetettu. Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n sääntöjen mukaan Froomella on oikeus kilpailla.

ASO vetosi kirjeessään sääntöönsä, jonka mukaan sillä on oikeus evätä osallistumisoikeus kilpailijalta, jonka katsotaan vahingoittavan ASO:n järjestämän kilpailun mainetta.

Team Skyn mukaan Froome kilpailee Ranskan ympäriajossa.

- Outi Hytönen

Strive FI 550x350px

Premiumsport.fi

ulvang banneri