Strive FI 550x90px

Sini Alusniemi voittoon ja Toni Tähti hopealle hurjassa vuoristopyöräilyssä

Toni Tähti ja Sini Alusniemi matkalla kohti vuoria. Kuva: Jouni Kananen

Toni Tähti ja Sini Alusniemi matkalla kohti vuoria. Kuva: Jouni Kananen

Kolmipäiväisessä Zillertal Bike Challenge -maastopyöräilykilpailussa poljettiin kunakin päivänä noin 3000 nousumetriä 50‒70 kilometrin pituisilla etapeilla.

Sini Alusniemi voitti naisten sarjan ylivoimaisella puolen tunnin erolla seuraavaan. Alusniemi oli nopein kaikilla kolmella etapilla. Sen verran kovasta kilpailusta oli kyse, että naisten kuningatarsarjaan uskaltautui mukaan vain kahdeksan pyöräilijää.

Miesten kilpailussa maaliintulijoita oli kolmen päivän jälkeen 141. Toni Tähden sijoittuminen toiseksi on paikalla olleiden pyöräilyasiantuntijoiden mukaan yksi kovimmista suomalaissuorituksista XCM-pyöräilyssä vuosikausiin.

Kilpailun voittaja saksalainen Markus Kaufmann oli kokonaistulokissa kolme ja puoli minuuttia Tähteä nopeampi. Kolmanneksi sijoittui niin ikään saksalainen Andreas Seewald.

‒ Viimeinen etappi on nyt ajettu ja kokonaiskisan toinen sija saavutettu! Jalat toimivat ja oli mahtava tunne kiivetä Hintertuxin jäätikölle, viestitti Tähti Itävallasta. Hän oli jokaisena päivänä toiseksi nopein.

Tähti sai hopeamitalista intoa ajatella heti seuraaviakin kilpailuja:

‒ Nyt palauttelua ja sitten suunnataan entistä vahvempana uusiin koitoksiin.

Tulokset

Strive FI 550x350px

Premiumsport.fi

ulvang banneri