Strive FI 550x90px

Sasu Halmeen vastine Tahko MTB:n tapahtumiin liittyen

Sasu Halme. Kuva: Tahko MTB

Sasu Halme. Kuva: Tahko MTB

Tahko MTB:n 60 kilometrin voittajan Sasu Halmeen vastine Jukka Vastarannan blogikirjoitukseen.

Viime viikon lauantaina kilpailtiin Tahko MTB kilpailu, josta kilpailussa toiseksi sijoittunut Jukka Vastaranta on kilpailupaikalla haastatteluissa sekä kestävyysurheilu.fi:n blogissaan tehnyt väitteitä siitä, että olisin kilpailun aikana Kinahmintiellä jarruttanut pyörälläni hänen edessään, vaarantaen molempien kilpailun ja terveyden.

Haluan kiistää Jukan väitteet äkkinäisestä jarruttamisesta hänen edessään. Rehti kilpaileminen on minulle tärkeää, ja toisen sekä oman kilpailun vaarantaminen tällaisella tavalla olisi täysin järjetöntä. Kilpailuhetkellä olimme kahdestaan irti muilta, kun Jukka oli juuri saavuttanut minut Kinahmintien alussa. Vedin hetken aikaa keulilla ja tarjosin Jukalle vetopaikkaa, mihin hän ei reagoinut vaan pysyi takarenkaassani. En tietenkään halunnut kilpailutaktisista syistä vetää ennalta vahvaksi arvioimaani kuskia yksin perässäni vastatuuleen, vaan hidastin maltillisesti vauhtia kärjessä. En koskenut jarruihini, vaan rullasin pyörällä vauhtia jonkin verran pois. Jatkoimme rauhallista vauhtia (huollon välikiriä lukuun ottamatta) Kinahmi 2 alkuun asti, kunnes Jukka taas ampaisi kärkeen takaani. Seurasin Jukkaa jonkin aikaa perässä ja kun löysin hyvän ohituspaikan, niin onnistuin karistamaan hänet kannoiltani.

Tällainen julkinen turhanpäiväinen syyttely on mielestäni harmillista, eikä tällaisista episoideista kukaan hyödy yhtään mitään vaan päinvastoin. En olisi halunnut vastata näihin väitteisiin millään tavalla, vaan jättää ne omaan arvoonsa Jukan aiemmilta vuosilta tuntien. Nyt kun hän kuitenkin päätti ne julkiseksi tehdä, niin haluan tietenkin korjata väitteet ja kertoa oman näkemykseni tilanteesta.

-Sasu Halme

Premiumsport.fi

ulvang banneri