Strive FI 550x90px

Ranskan ympäriajo käynnistyi Gavirian kirivoitolla – Froome kaatui ja Quintanalla rengasrikko viimeisillä kilometreillä

Maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajo käynnistyi lauantaina Nantesin kaupungin liepeiltä Ranskan länsiosasta.

Pituudeltaan 201 kilometrin etapista odotettiin kirimiesten etappia ja sitä se olikin. Lopussa vahvin oli Quick-Step Floors -tallin kolumbialainen Fernando Gaviria, joka päihitti kakkoseksi jääneen Peter Saganin ja kolmanneksi polkeneen Marcel Kittelin.

Gaviriasta tuli historian toinen kolumbialainen, joka kantaa johtajan keltaista paitaa. Ensimmäinen tämän kunnian saanut kolumbialainen oli Victor Hugo Peña vuonna 2003.

Kokonaiskilpailun kärjessä eroja ei odotettu tasamaaetapilla syntyvän, mutta Ranskan ympäriajo näytti yllätyksellisyytensä. Noin viisi kilometriä ennen avausetapin maalia Chris Froome kaatui ja putosi pääjoukosta. Hän saapui maaliin 51 sekuntia voittajan takana. Hetki Froomen kaatumisen jälkeen Nairo Quintanan pyörän rengas puhkesi. Kolumbialaisella kesti saada uusi rengas alle niin kauan, että ero kärkeen oli maalissa 1.10.

 

 

Omat haasteensa oli myös BMC:n Richie Portella ja Mitcehlton Scott-tallin Adam Yatesilla, jotka saapuivat maaliin Froomen ryhmässä. Sen sijaan muut kokonaiskilpailun kärkeen ennakoidut kuljettajat saivat saman ajan Gavirian kanssa, joten kolmeviikkoisen kilpailun avausetapilla nähtiin jo eroja.

Ympäriajo jatkuu sunnuntaina 182,5 kilometrin tasamaaetapilla.

Strive FI 550x350px

Premiumsport.fi

ulvang banneri