Strive FI 550x90px

Tourilla edessä joukkueaika-ajo - Peter Sagan polkee maanantaina keltaisessa paidassa

Peter Sagan. Kuva Ray Rogers/Creative Commons

Peter Sagan. Kuva Ray Rogers/Creative Commons

Slovakkipyöräilijä Peter Sagan pukee maanantaina ylleen keltaisen kokonaiskilpailun johtajan paidan, kun Ranskan ympäriajo jatkuu joukkueaika-ajolla Choletin kaupungissa.

Avausetapin voittaja Fernando Gaviria menetti keltapaidan kaaduttuaan sunnuntain etapin lopputaisteluissa. Sunnuntain loppu oli levoton ja tuntumaa asfalttiin otti useampikin ajaja. Lopussa kaatuneet saivat kuitenkin saman loppuajan etappivoittajan kanssa, sillä kaatuminen tapahtui sen verran lähellä maalia.

Pystyssä pysyneiden ryhmässä Bora-Hansgrohen Sagan oli loppukirin vahvin ja hän siirtyi hyvityssekuntien myötä kokonaiskilpailun johtoon. Gaviria on toisena kuuden sekunnin päässä Saganista.

Kärjen järjestyksen odotetaan tosin jälleen muuttuvan maanantaina, sillä erot kärjessä ovat pienet ja joukkueaika-ajossa tallit saanevat 35,5 kilometrin matkalla eroja toistensa välille.

Ranskan ympäriajon alku on pyhitetty kirimiehille. Kokonaiskilpailun osalta kunnon kilvanajo alkaa vasta jalkapallon MM-kisojen finaalin jälkeen, kun ensi viikon maanantaina siirrytään Alpeille.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Strive FI 550x350px

Premiumsport.fi

ulvang banneri