Strive FI 550x90px

TOUR3: BMC taas vahvin joukkueaika-ajossa – Van Avermaet keltapaitaan

Belgialainen Greg Van Avermaet polkee tiistaina Ranskan ympäriajossa johtajan keltainen paita päällään BMC -tallin voittoon päättyneen joukkueaika-ajon ansiosta.

BMC, Sky ja Quick-Step Floors kävivät tiiviin väännön etappivoitosta, mutta yhdysvaltalaistalli oli sekuntipelin vahvin.

Reilun 35 kilometrin mittainen kilpailu toi tallien välille isojakin aikaeroja. Kärjessä BMC, Sky, Quick-Step Floors ja Mitchelton-Scott pysyivät 11 sekunnin sisällä toisistaan, mutta sen sijaan Nairo Quintanan ja Alejandro Valverden Movistar joutui taipumaan 53 sekuntia. Vincenzo Nibalin Bahrain Merida oli maalissa 1.06 BMC:tä hitaampana ja Romain Bardet’n AG2R La Modiale jäi 1.15. kärkeen.

Sen sijaan Skyn Chris Froome paranteli asemiaan ja Team Sunwebin Tom Dumoulinin tilanne näyttää edelleen hyvältä. Bora-Hansgrohen Peter Saganin poljenta keltaisessa paidassa jäi yhden päivän mittaiseksi. Slovakki putosi joukkueensa kyydistä, eivätkä tallitoverit jääneet odottamaan kirimiestä, sillä joukkueella oli kiire saattaa kokonaiskilpailussa hyvää sijaa hakeva Rafal Majka maaliin mahdollisimman nopeasti.

Kokonaiskilpailussa tallitoverit Greg Van Avermaet ja Tejay Van Garderen ovat kärjessä samalla ajalla. Skyn Gerain Thomas on kolmantena kolmen sekunnin päässä ja BMC:n Philippe Gilbert seitsemän sekunnin päässä. Tom Dumoulin on seitsemäntenä 11 sekunnin päässä kärjestä.

Ranskan ympäriajo jatkuu tiistaina 195 kilometrin tasamaaetapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Strive FI 550x350px

Premiumsport.fi

ulvang banneri