Carlström ajaa Italian ympäriajon

carlstrom040211_introCarlström ajaa Italian ympäriajon – tähtäimessä Tanskan MM-kilpailut ja Lontoon olympialaiset

 

carlstrom040211Kjell Carlström. Kuva: Team SkySuomalaispyöräilijän, brittitalli Team Skyn joukkueessa ajavan Kjell Carlströmin kauden aloitus on lähellä. Hän aloittaa ensi viikon keskiviikkona Ranskassa ajettavan viiden päivän etappiajon Tour Méditerranéenin. Legendaariselle Mont-Faronille sunnuntaina 13. päivä päättyvä kilpailu oli vuosi sitten suomalaisittain menestyksellinen. Silloin Jussi Veikkanen voitti toisen etapin ja sai ylleen johtajan keltaisen paidan.

Viileästä Ranskasta Kjell Carlström siirtyy ajamaan jo 16. helmikuuta Portugaliin Tour of the Algarvea, joka sekin kestää viisi päivää. Maaliskuun ohjelmassa on mm. Katalonian ympäriajo Espanjassa. Hänen kevään ohjelmansa on rakennettu niin, että hän on hyvässä kunnossa toukokuun 7. päivänä käynnistyvässä kolmen viikon Italian ympäriajossa. Loppukauden ohjelma muotoutuu kevään tulosten perusteella.

- Harjoituskausi on mennyt tänä talvena erittäin hyvin. Olen ollut joukkueemme kanssa kolme eri kertaa Mallorcan ajoleirillä ja ne kaikki ovat onnistuneet hyvissä olosuhteissa erinomaisesti. Tänä vuonna olen harjoitellut myös kuntosalilla, jota en ole tehnyt moneen vuoteen. Tarkoituksena on ollut lisätä voimaa. Se on toiminut hyvin ja nyt tuntuu paremmalta varsinkin kirissä ja kiihdytyksissä, kertoi Kjell Carlström harjoittelustaan.

- Roolini tallissa tulee olemaan samantyyppinen kuin aikaisemminkin. Olen esimerkiksi Girossa Thomas Löfkvistin apuna. Mutta yritän tietysti ottaa itsekin jokaisessa kisassa hyviä sijoituksia. Niillä on merkitystä Suomen rankingpisteiden vuoksi. Sekä tämän vuoden MM-kilpailut Tanskassa että Lontoon olympialaiset ensi vuonna kiinnostavat, jatkoi Kjell Carlström.

- Team Skyn kausi on käynnistynyt hyvin ja se tuo rentoutta tekemiseen. On helpompi jatkaa kautta, kun on jo voittoja taskussa, kertoi Carlström.

Kjell Carlströmillä on nyt toinen vuosi Team Skyssa. Se on hänen voimassa olevan sopimuksensa viimeinen vuosi, mutta 32-vuotiaalla Carlströmillä on halua jatkaa ammattilaisuraansa myös tämän vuoden jälkeen. Lontoon olympialaiset ovat yksi tavoite hänen jatkourallaan.

-TWD-Länkenin lehdistötiedote 4.2.2011 klo 16.10 - Esko Lummelampi

Premiumsport.fi

ulvang banneri