Pirkan pyöräily poljettiin kauniissa kesäsäässä

Baba Lybeck ajoi tämän päivän Pirkan Elina Jouhkille. Kuva: Jarno Maimonen

Baba Lybeck ajoi tämän päivän Pirkan Elina Jouhkille. Kuva: Jarno Maimonen

Suomen suurin pyöräilytapahtuma Pirkan pyöräily poljettiin sunnuntaina. Päämatkat, 217 km Pirkan Lenkki ja 134 km Klassikko kiersivät Näsijärven ympäri Suomen kauneimmaksi kutsutulla reitillä. Aurinkoinen sää suosi lähes 3000 pyöräilijää. Heidän mukanaan Pirkkaa kiersi muun muassa televisiosta tuttu Uutisvuodon ylituomari Baba Lybeck.

Lybeck lähti 217 kilometriä pitkälle Pirkan lenkille ensimmäisessä lähtöaallossa 36 kilometrin tuntinopeutta tavoitevauhtinaan pitävässä ryhmässä.

- Pirkan pyöräily on niin legendaarinen tapahtuma, että se pitää ainakin kerran polkea! En ole ennen Pirkkaa kiertänyt, mutta olen aiemmin osallistunut vastaaviin pyöräilytapahtumiin, kertoo Pirkan ensikertalainen Baba Lybeck.

Lybeck on harjoitellut kuluneen talven kohti kesän päätavoitettaan Nizzan Ironmania. Näsijärvenä hän lähti kiertämään luottavaisin mielin.

- Olen pyöräillyt CCH:n miesten kanssa harjoituslenkkejä ja kunto on heidän mielestään sen verran hyvä, että sain luvan startata tässä kovimmassa lähtöryhmässä. Harjoitteluni huipentuu kolmen viikon kuluttua käytävään Nizzan Ironmaniin. Tämä pyöräily toimii hyvänä viimeisenä valmistavana harjoituksena sinne, ensimmäisen Ironmaninsa viime vuonna Barcelonassa kilpaillut Lybeck päättää.

Katso kuvat Facebook galleriastamme!

http://pirkankierros.fi/


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama