Ravitsemusvalmennus urheilijan polulla

Oikea ravitsemus on yksi osatekijä urheilijan polulla. Kuva: Hevoskuuri.fi

Oikea ravitsemus on yksi osatekijä urheilijan polulla. Kuva: Hevoskuuri.fi

Oikea ravitsemus ja oikeat ruokailutottumukset ovat keskeisessä roolissa terveellä urheilijalla. Laadukas ja riittävä syöminen on myös urheilijan kehittymisen edellytys.

Hyvä harjoittelu, ravinto ja lepo ovat urheilijan kehittymisen kulmakivet. Kaikkien kolmen osa-alueen tulee olla tasapainossa keskenään, jotta urheilija kehittyy. Monet urheilijat kyllä osaavat harjoitella hyvin ja oikein ja levätäkin, mutta oikean ravinnon nauttimisessa saatetaan lipsua ja näin kehittyminen ei olekaan toivottua.

AnnaOjala011112Anna Ojala toimii urheiluravitsemusverkoston koordinaattorina. Kuva: Hevoskuuri.fiVastikään lanseeratussa urheilijan polku – visiossa on myös oikea ravitsemus otettu huomioon ja tähän liittyen on Suomeen perustettu valtakunnallinen asiantuntijaverkosto Urheiluravitsemus.fi, joka tarjoaa asiantuntijoidensa kautta hyödyllistä tietoa ja palveluita oikeanlaiseen ravitsemusvalmennukseen. Tässä yhtenä tärkeänä osa-alueena on ravitsemus urheilijan polulla.

Toinen hyödyllinen urheilijan terveyteen liittyvä sivusto on Terve Urheilija –sivusto, josta löytyy hyödyllisiä materiaaleja myös ravintoon liittyen.

Tampereella Varalan urheiluopistolla järjestettiin Ravitsemus urheilijan polulla – seminaari, josta on Hevoskuurissa luvassa lisää hyödyllistä materiaalia lähiaikoina.

Sitä ennen, kaikkien urheilijoiden kehittymisestä, oikeasta ravinnosta ja terveyteen liittyvistä asioista kiinnostuneiden urheilijoiden, valmentajien, vanhempien ja huoltajien kannattaa tutustua seuraaviin sivustoihin.

>> Urheiluravitsemus.fi

>> Ravitsemus urheilijan polulla

>> terveurheilija.fi

>> Terve Urheilija materiaalia

Premiumsport.fi

ulvang banneri