Kuka on yleisön mielestä kovin naissuunnistaja 2015? – Merja Rantanen yksi ehdokas

Merja Rantanen on yksi kahdeksasta ehdokkaasta WorldOfO:n äänestyksessä. Kuva: WorldOfO

Merja Rantanen on yksi kahdeksasta ehdokkaasta WorldOfO:n äänestyksessä. Kuva: WorldOfO

MM-kisoissa palkintopöydän puhdistaneet tanskalaiset vahvoilla.

Suomen Olli Ojanaho on yksi kahdeksasta miesehdokkaasta Orienteering Achievement of 2015 –palkinnon saajaksi. Naisten puolella on käynnissä sama äänestys ja keskimatkan MM-hopeamitalisti Merja Rantanen on ehdolla seitsemän muun naisen kanssa.

WorldOfO:n esittelyteksti kertoo Merja Rantasen olleen poissa kansainvälisiltä suunnistusareenoilta kaudella 2014 lapsen syntymän vuoksi. Kuluneella kaudella paluun tehnyt Rantanen saavutti parhaan henkilökohtaisen meriittinsä: keskimatkan yllätyshopean Skotlannista.

Äänestyksen ykkössuosikit tulevat tällä kertaa Tanskasta, kun ehdolla ovat sekä Ida Bobach että Maja Alm. Hyvät mahdollisuudet palkintoon on myös keskimatkan maailmanmestari Annika Billstamilla, joka lopetti kansainvälisen uransa tähän kauteen.

Rantasta tai omaa ulkomaista suosikkia voi äänestää englanninkielisellä WorldofO:n sivuilla. Voittaja on se ehdokas, joka saa eniten ääniä 16. joulukuuta ja 21. joulukuuta välisellä ajalla eli äänestysaikaa on maanantaihin asti. Äänestäjien kesken on jaossa arvontapalkintoja.

Muut ehdokkaat

Tanskan Ida Bobach, joka kilpaili kaikki maastomatkat Skotlannissa. Hän oli pitkän matkan ylivoimainen maailmanmestari ja ratkaisi viestin Tanskalle repimällä neljän minuutin eron muihin toisella osuudella.

BobachIdaRelayWorldofOIda Bobach oli ylivoimainen viestissä ja pitkällä matkalla Skotlannin MM-kilpailuissa. Kuva: WorldOfO

Tanskan Maja Alm, joka voitti kaikki MM-matkansa, johon osallistui Skotlannissa. Maailmanmestaruus tuli sprintistä, sprinttiviestistä ja viestistä. Hän oli fyysisesti täysin omalla tasollaan kilpakumppaneihinsa nähden.

Ruotsin Annika Billstam, joka voitti 39-vuotiaana keskimatkan maailmanmestaruuden Skotlannissa. Viime vuoden tavoin hän jätti monia kansainvälisiä kilpailuja väliin ollakseen kunnossa oikealla hetkellä.

RantanenMerjaWOCMiddleWofOjpgMM-keskimatkan mitalikolmikosta Merja Rantanen (vas.) ja Annika Billstam (kesk.) ovat ehdolla äänestyksessä. Kuva: WorldofO

Norjan Mari Fasting, joka kilpaili MM-kisoissa ensimmäisen kerran vuonna 2006. Yhdeksän vuoden sitkeä työ toi hänelle vihdoin henkilökohtaisen MM-mitalin hänen suunnistaessaan pitkän matkan hopealle.

Venäjän Galina Vinogradova, joka pronssillaan otti ensimmäisenä venäläisnaisena mitalin MM-sprintistä. Hän teki myös hurjan ankkuriosuuden sprinttiviestissä nostaen kymmenenneltä sijalta pronssille.

Ruotsin Tove Alexandersson, joka joutui jalkavamman vuoksi jättämään väliin suurimman osan MM-kisoista. Hän kuitenkin voitti maailmancupin kokonaiskilpailun dramaattisesti saatuaan finaalissa ensin väärän kartan.

Ukrainan Nadja Volynska, joka paransi tasoaan huomattavasti kauden aikana. Hän nappasi sprintistä MM-hopeaa ja sijoittui kymmenen joukkoon kaikilla osallistumillaan matkoilla. Lisäksi hän oli toinen kahdessa maailmancupin osakilpailussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Orienteering Achievement of 2015 - Women

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama