Suunnistaja Daniel Hubmann jättää Kristiansand OK:n

Daniel Hubmann joukkuekavereidensa ympäröimänä Louna-Jukolassa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Daniel Hubmann joukkuekavereidensa ympäröimänä Louna-Jukolassa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Sveitsiläissuunnistaja Daniel Hubmann ei suunnista ensi kaudella norjalaisessa mahtiseurassa Kristiansand OK:ssa. Hän kertoi asiasta sosiaalisen median kanavissaan.

- Kahdeksan vuoden jälkeen Kristiansand OK:ssa on tullut muutoksen aika. Olen päättänyt olla jatkamatta sopimustani kaudelle 2016. Haluan kiittää kaikkia seurassa, jossa viettämän aika oli erityistä ja menestyksekästä. Tiomilan ja Jukolan kaksinkertaiset voitot olivat tietenkin unohtumattomia huippuhetkiä urheilu-urallani, Hubmann kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Viime kesänä kaksi kultaa Skotlannin MM-kisoissa suunnistanut sveitsiläinen ei ole paljastanut uutta seuraosoitetta. Todennäköistä on, että mies jatkaa uraansa jossakin toisessa seurassa. Ennen menestyksekästä uraansa Kristiansandissa Hubmann suunnisti Turun Suunnistajissa.

Kristiansand OK voitti 10MILA-viestin vuosina 2008 ja 2009. Jukolan voitot tulivat vuonna 2009 sekä viime kesänä Paimiossa. Daniel Hubmann juoksi jokaisessa voittoisassa viestissä ankkuriosuutta.

Kristiansand OK on menettänyt tämän kauden lopuksi muitakin suunnistajiaan, joten Louna-Jukolan voiton puolustaminen Lappeenrannassa on seuralle suuri haaste.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama