Gueorgiou ja Hubmann sivurooleissa - Olli Ojanahon maailmanmestaruudet kansainvälisen yleisön suosikkisaavutuksia

Olli Ojanaho. Kuva: WorldofO

Olli Ojanaho. Kuva: WorldofO

Viime kesän kolminkertainen nuorten maailmanmestari Olli Ojanaho on saanut suunnistusportaali WorldofO:n Orienteering Achievement of 2015 –palkinnon miesten puolella.

Palkinnon saa yleisöäänestyksen perusteella joka vuosi suunnistaja, jonka meriitit ovat poikkeuksellisen kovat. Nuori suomalainen sai kaikista annetuista äänistä 25,2 prosenttia. Toiseksi tullut kaksinkertainen Skotlannin MM-kisojen maailmanmestari Daniel Hubmann sai 21,8 prosenttia äänistä. Seuraaviksi eniten ääniä saivat ranskalaiset Lucas Basset ja Thierry Gueorgiou.

Yhteensä yli 4000 kansainvälistä suunnistusfania antoi äänensä. Ääniä tuli yli 60:stä eri maasta.

- Tuntuu uskomattomalta, että niin moni kiinnostunut ja äänestänyt minua, kertoo arvostetun palkinnon saanut Ojanaho World Of O:n haastattelussa.

Ojanaho paljastaa haastattelussa myös sen, ettei hänellä ollut ylisuuria odotuksia menneeseen kauteen harjoituksellisesti vaikean kevään jälkeen. Kolminkertainen nuorten maailmanmestari kuitenkin kykeni omien sanojensa mukaan valmistautumaan erittäin hyvin tärkeisiin kilpailuihin, jonka ansiosta parhaat tulokset syntyivät tärkeimmällä hetkellä.

Voittaja kertoi kehittyneensä erityisesti voimapuolella viime kaudella. Tämän ansiosta hän oli aiempaa vahvempi maastossa. Saavutuksistaan hän kiitti myös juniorimaajoukkueen valmennusduoa Markus Lindeqvistiä ja Antti Örniä.

Haastattelussa Ojanaho kertoo myös seuraavan kauden kehityskohteistaan ja siitä, miltä tavallinen harjoitusviikko Rovaniemellä näyttää. Lue Ojanahon englanninkielinen haastattelu kokonaan World of O:n sivuilta.

Kestävyysurheilu.fi onnittelee Ojanahoa ja toivottaa Hyvää Joulua Rovaniemelle!

-Juho-Veikko Hytönen

Kaikki miesehdokkaat ja heidän saavutuksensa ovat luettavissa aiemmin julkaistusta uutisesta.

KRV2018 Kestavyysurheilu Joulukuu 2017 550 x 350


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama