Maja Alm ykkösnainen suunnistajien äänestyksessä

Maja Alm. Kuva: WorldofO

Maja Alm. Kuva: WorldofO

Menestyksen takana koko Tanskan maajoukkue.

Kestävyysurheilu.fi kertoi, että Olli Ojanaho äänestettiin suunnistusportaali World of O:n Orientering Achievement of 2015 – palkinnon saajaksi.

Naisten puolella ylivoimainen ykkönen oli Tanskan Maja Alm, joka voitti kesän Skotlannin MM-kisoissa kolme kultamitalia. Alm sai lähes 40 prosenttia kaikista äänistä.

Kesällä Alm voitti kaksi viestimaailmanmestaruutta ja yhden henkilökohtaisen kullan, joka tuli sprintistä.

- Vuonna 2014 tein teknisesti huonon suorituksen ja halusin näyttää ennen kaikkea itselleni, että pystyn parempaan, Alm kertoi viimekesäisen ylivoimaisen sprinttivoiton taustasta World of O:n haastattelussa.

Alm halusi kiittää saavutuksistaan koko Tanskan joukkuetta. Hän nimesi useita tärkeitä henkilöitä ja totesi joukkuehengen olevan Tanskan maajoukkueessa korkealla tasolla.

Haastattelussa hän myös paljasti 5000 metrin juoksuennätyksensä olevan 16.28. Aika on edellisvuodelta ja Almilla oli tarkoitus juosta sama matka heti MM-kilpailujen jälkeen.

- Olin täysin lopussa kilpailemisen suhteen, joten en juossut. Uskon, että olisin voinut olla vielä nopeampi tänä vuonna, mutta sitä ei voi koskaan tietää, Alm kertoi.

Toiseksi äänestyksessä tuli Almin maajoukkuetorveri Ida Bobach ennen Ruotsin Annika Billstamia. Alm ja Bobach veivät suuren osan äänistä, joten ehdolla mukana ollut Merja Rantanen ei kerännyt tänä vuonna yhtä suurta äänipottia kuin Olli Ojanaho miesten puolella.

-Juho-Veikko Hytönen

Lue Almin haastattelu ja äänestyksen tulokset World of O:n sivuilta.

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama