Kuusikertainen maailmanmestari Hubmann suuntaa Tampereelle

Danile Hubmann MM-keskimatkan loppusuoralla. Kuva: WorldofO

Danile Hubmann MM-keskimatkan loppusuoralla. Kuva: WorldofO

Aamulehti uutisoi tänään, että sveitsiläinen kuusinkertainen maailmanmestari Daniel Hubmann suunnistaa ensi kesänä Tampereen Kooveessa.

Hubmann voitti viime kesänä maailmanmestaruuden keskimatkalla sekä viestissä ja ankkuroi Kristiansand OK:n Jukolan Viestin voittoon.

Hubmann on voittanut suunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailun kuusi kertaa.

Syksyllä Hubman päätti hakea uusia haasteita. Hän päätti lähteä voittamaan tottuneesta, suurviestin voittajajoukkueesta, Kristiansand OK:sta. Vielä silloin hän ei ollut tehnyt päätöstä tai edes suunnitelmaa, missä pohjoismaisessa seurassa hän tulevaisuudessa suunnistaisi.

Hubmann huomasi, että moni maailman huippuseuroista oli kiinnostunut hänestä. Lopulta keskusteltuaan hyvän ystävänsä, Jani Lakasen kanssa, valinta oli selvä. Lakasen kokemukset Kooveesta saivat hänet ottamaan yhteyttä Kooveen manageriin, Raimo Arvolaan. Varsin kivuttomasti Arvola ja Hubmann löysivät yhteisen sävelen ja sopimus allekirjoitettiin päättyneellä viikolla.

Viime vuonna kymppikärkeen noussut tamperelaisseura onkin jatkossa yksi varteenotettavimmista kärkiseuroista suurviesteissä. Jukolassa viime vuonna yhdeksänneksi sijoittunut Koovee vahvistui jo aiemmin syksyllä MM-mitalisti Oleksandr Kratovilla. Häntä pidetään myös maailman parhaana yösuunnistajana, joten tulevaan kauteen valmistautuu aiempaa huomattavasti kovatasoisempi joukkue.

Aamulehden mukaan Hubmann suunnistaa Kooveessa ainakin vuoden 2018 loppuun asti.

Daniel Hubmannin urheilijaprofiili WorldofO:ssa.

Lähde: Aamulehti, Koovee

KRV2018 Kestavyysurheilu Joulukuu 2017 550 x 350


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama