Ruotsiin uudenlainen huippusuunnistussarja

Silva League korvaa entisen Elitserienin ja Silva Junior Cupin.

Silva Leaguen voittaja halutaan ratkaista "ensimmäinen maalissa on voittaja"-periaatteella, jolloin viimeinen osakilpailu käydään takaa-ajona. Päätöskilpailuun lähdetään kokonaispistetilanteen perusteella.

Huhti- ja toukokuussa kilpailtavan sarjan kahdeksan osakilpailua juostaan kahden kilpailun viikonloppuina. Sarja alkaa huhtikuun puolessavälissä Göteborgin seudulta. Kaksi viikkoa myöhemmin siirrytään Tukholman maastoihin ja 10MILAa edeltävänä perjantaina juostaan sprintti. Sarja päättyy Hälsinglandiin toukokuun lopussa. 10MILA-viikonloppua lukuunottamatta jokaisena viikonloppuna juostaan yksi pitkä ja yksi keskimatkan kilpailu. Kisat käydään normaalisti väliaikalähtöinä.

-Silva League juostaan vaihtelevissa maastoissa, hyvillä kartoilla sekä ammattimaisin järjestelyin siten, että kaikkein parhaimmat juoksijat ovat paikalla, Niklas Wrane Ruotsin suunnistusliitosta kertoo.

Sarjan pistelaskusysteemistä ei ole vielä kerrottu juuri mitään. Joka tapauksessa tarkoituksena on rakentaa uudenlainen pistelaskujärjestelmä. Viimeisen osakilpailun takaa-ajon lähtölista muodostettaisiin siten, että yksi piste vastaa takaa-ajossa yhtä sekuntia. Tarkoituksena on siis saada voittaja maaliin ensimmäisenä.

-Pyrimme MM-menestyksen pohjalta viemään lajia eteenpäin ja toivomme, että tämä panostus nostaa suunnistuksen näkyvyyttä yhä enemmän. Silva League tulee olemaan korkealaatuinen sekä jännittävä kilpasarja ja tämän myötä se vahvistaa suunnistusta tavaramerkkinä, kertoo naapurimaan suunnistusliiton puheenjohtaja Lena Larsson.

Ruotsin liiton lisäksi järjestelyissä ovat mukana urheiluvälinevalmistaja Silva sekä ruotsalaista suunnistusta tukeva säätiö Skogsports Gynnare.

-Olemme antaneet palkintorahaa jo aikaisemminkin ja haluamme olla myös tulevaisuudessa mukana, ennenkaikkea nuorten lahjakkuuksien tukemisessa, kertoo Skogsportens Gynnaren puheenjohtaja Marianne Söderberg.

Myös Silvaa ei tarvinnut kysyä kahta kertaa järjestelyihin mukaan.

-Perinteemme ovat olleet suunnistuksessa ja meille on tärkeää ylläpitää ja edistää sitä, Silvan myynti- ja markkinointipäällikkö Peter Hemmyr kertoo.

Myöhäisellä aikataululla tehty kilpasarja aiheuttaa pieniä muutoksia Ruotsin kilpailukalenteriin. Esimerkiksi Ruotsin SM-erikoispitkän kilpailu siirtyy syksyyn. Uusi kilpasarja ei ole vielä herättänyt suurta kritiikkiä Ruotsissa, mutta SM-erikoispitkän siirtäminen samalle päivälle Lidingöloppetin kanssa on närkästyttänyt suunnistavat juoksijat.

Silva Leaguen ohjelma 2012

1. 14.4. Sävedalens AIK/Lerums SOK, pitkämatka
2. 15.4. Sävedalens AIK/Lerums SOK, keskimatka
3. 28.4. Täby OK/Vallentuna-Össeby OL, pitkämatka
4. 29.4. Täby OK/Vallentuna-Össeby OL, keskimatka
5. 4.5. Linköpings OK, sprintti
6. 26.5. Alfta-Ösa OK, keskimatka
7. 27.5. Alfta-Ösa OK, takaa-ajo, lyhennetty pitkämatka

Orientering.se: "Silva League — cupen som lyfter svensk elitorientering"

 


 

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama