Lauantain Raatojuoksu on suunnistuskauden 2016 viimeinen kilpailu

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Sipoossa lauantaina järjestettävän 39. Raatojuoksun kilpailukeskuksena toimii tänä vuonna Sipoonlahden koulu.

Raatojuoksu juostaan tänä vuonna Massbyn haastavissa maastoissa, joissa on viime vuosina kilpailtu varsin säästeliäästi. Ratojen alkuosa sijoittuu Falkbergetin alueelle, joka koostuu karuista pienipiirteisistä mäkialueista ja näiden välisistä laakeammista ja hieman rehevämmistä kuusikoista. Korkeuserot ovat maltilliset, joskin itse Falkberget kohoaa noin 40m ympäristöään korkeammalle. Maasto on niin suunnistajan kuin luontoliikkujan näkökulmasta äärimmäisen hienoa, hyväkulkuista ja monin paikoin koskematonta. Ratojen loppuosa on helpompaa ulkoilualuemaastoa.

Ratamestari Samuli Launiainen on laatinut haasteelliset radat jotka tarjoavat useita reitinvalintoja. Ratapituudet ovat 5 kilometristä 20 kilometriin yhdeksässä eri luokassa.

Mukana on myös huippusuunnistajia sekä naisissa että miehissä. Raatojuoksun yksi tunnusmerkki on eritasoisten suunnistajien mukanaolo, aivan huippusuunnistajista tavallisiin kuntoilijoihin. Jokainen pääsee aistimaan, radasta riippumatta, sen miltä tuntuu lähteä samanaikaisesti huippujen tahdissa. Kyseessähän on yhteislähtö jota suurempi on ainoastaan Jukolan viestin lähtö. Viime vuosina Raatojuoksuun on vuosittain ottanut osaa reilusti yli 1000 suunnistajaa.

Perinteisesti vuoden Raato on se joka tulee maaliin 2,5 tuntia 15 kilometrin radan voittajan jälkeen.

Viime vuoden Raatojuoksun pääsarjojen voitot menivät Mikko Knuuttilalle ja Yvonne Gunellille.


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama